Ізраїль погодився переглянути слова пісні для Євробачення, які нагадують про напад ХАМАС

Ізраїль погодився переглянути слова пісні для Євробачення, які нагадують про напад ХАМАС

Укрінформ
Ізраїль погодився переглянути слова пісні-заявки на "Євробачення" після того, як організатори конкурсу висловили невдоволення текстом, де згадується напад ХАМАСу 7 жовтня.

Про це повідомляє Reuters, посилаючись на заяву ізраїльської національної телерадіокомпанії Kan, передає Укрінформ.

Євробачення, яке цього року відбудеться 7-11 травня у шведському місті Мальме, позиціонує себе як неполітичний захід і може дискваліфікувати конкурсантів, які порушили це правило. Відбір ізраїльської заявки на участь у конкурсі доручено телекомпанії Kan.

Лідером ізраїльської заявки є пісня "October Rain" співачки Еден Голан, де є такі рядки: "Не залишилося повітря, щоб дихати" і "Вони всі були хорошими дітьми, кожен з них". Вважається, що йдеться про людей, котрі ховалися в укриттях, коли бойовики ХАМАС вбивали і викрадали людей на музичному фестивалі 7 жовтня - в день початку війни в Ізраїлі.

Читайте також: Ведучими Євробачення-2024 стануть Петра Меде та Малін Акерман

У телекомпанії заявили, що попросили авторів "October Rain" і фіналіста другого місця з піснею "Dance Forever" переглянути свої тексти, зберігаючи при цьому творчу свободу. Після цього Kan офіційно обере пісню, яку надішле на Євробачення.

Ізраїльський мовник заявив, що погодився внести зміни після прохання президента країни Ісаака Герцога.

"Президент підкреслив, що саме в цей час, коли ті, хто нас ненавидить, прагнуть відтіснити державу Ізраїль з кожної сцени, Ізраїль повинен... піднімати свій прапор на кожному світовому форумі, особливо в цьому році", - повідомили в Kan.

Читайте також: Як переклад жестовою мовою на нацвідборі на “Євробачення” викликав (не)порозуміння

Як повідомляв Укрінформ, текст пісні ізраїльської співачки Еден Голан, яка має представляти Ізраїль на цьогорічному Євробаченні, перевіряють на предмет вмісту посилань на війну із угрупованням ХАМАС.

Пізніше Європейська мовна спілка (EBU) заявила, що дозволила Ізраїлю брати участь у конкурсі "Євробачення-2024".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-