Ізраїлю дозволили взяти участь у Євробаченні-2024

Ізраїлю дозволили взяти участь у Євробаченні-2024

Укрінформ
Європейська мовна спілка (EBU) дозволила Ізраїлю брати участь у конкурсі "Євробачення-2024".

Про це повідомляє AFP, передає Укрінформ.

Таким чином, EBU відкинула заклики виключити Ізраїль з конкурсу через військову операцію в секторі Гази за аналогією з Росією після її вторгнення в Україну.

"Наші керівні органи... дійсно переглянули список учасників конкурсу 2024 року та погодилися, що ізраїльський суспільний мовник KAN відповідає всім правилам конкурсу цього року та може брати участь, як і протягом останніх 50 років", - сказав генеральний директор EBU Ноель Карран.

Він також наголосив, що "пісенний конкурс "Євробачення" — це неполітична музична подія та змагання між громадськими мовниками, які є членами EBU. Це не змагання між урядами".

За словами Каррана, у випадку з Росією ситуація була "принципово іншою", адже тоді саме російські мовники були відсторонені "через постійне порушення зобов’язань щодо членства та суспільних цінностей".

Читайте також: Ведучими Євробачення-2024 стануть Петра Меде та Малін Акерман

Представниця Ізраїлю Еден Голан виступить у другому півфіналі Євробачення, який відбудеться 9 травня.

Фінал конкурсу пройде 11 травня.

Як повідомлялося, за підсумками національного відбору на Євробачення-2024 право представляти Україну на міжнародному пісенному конкурсі здобули Alyona Alyona & Jerry Heil з піснею Teresa & Maria.

Фото: Eurovision Song Contest

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-