Перша леді України зустрілась з режисером і оператором Бо Тенгбергом

Перша леді України зустрілась з режисером і оператором Бо Тенгбергом

Відео
Укрінформ
Дружина Президента Олена Зеленська у Києві зустрілась з данським режисером і оператором Бо Тенгбергом, який у складі іноземного журі візьме участь у національному фестивалі документального кіно Cinema for Victory.

Як передає Укрінформ, про це Зеленська повідомила у Фейсбуці.

“Мала приємність зустрітися з Бо Тенгбергом, чоловіком прем'єр-міністерки Данії Метте Фредеріксен. Побували в Києво-Печерській лаврі, разом оглянули Музей історичних коштовностей (Скарбницю Національного музею історії України), де зберігається історичний український спадок — “скіфське золото”, повернуте на батьківщину”, - повідомила перша леді.

Вона зазначила, що “Тенгберг працює з документальним кіно, що по суті є найбільш справедливим жанром.

“Тож я вдячна йому за інтерес до наших культурних цінностей та історії. Адже, розуміючи їх, значно легше зрозуміти: не два роки – століттями Україна відвойовує справедливість. Дякую Данії за підтримку в цьому”, - наголосила перша леді.

Читайте також: У Софії Київській презентували англомовну «Історію України-Руси» Грушевського

Вона нагадала, що “успішний кінематографіст, режисер та оператор Бо Тенгберг (знімав, зокрема популярний скандинавський серіал “Злочин”)”.

За її словами, він є активним учасником глобальної платформи Саміту перших леді та джентльменів Summit of First Ladies and Gentlemen і восени особисто приїздив на третій захід до Києва. На Саміті обговорювали ментальне здоров’я світу, погіршене війнами й катаклізмами, і уклали 25 медичних партнерств – співдружностей між українськими та світовими лікарнями, зокрема між провідним данським дитячим шпиталем Мері Елізабет та Київською обласною дитячою лікарнею.

Зеленська підкреслила, що його приїзд у Київ є дуже цінним для нас жестом підтримки від закордонних друзів – бути в Україні в ці важкі для неї роковини вторгнення.

Перша леді поінформувала, що “Тенгберг приїхав також на новий важливий захід – як учасник журі національного кінофестивалю Cinema for Victory, створеного під егідою Держкіно спеціально для документальних фільмів часів російсько-української війни. У складі цьогорічного журі – такі відомі режисери, як Абель Феррара та Шон Пенн”.

За словами Зеленської, “тепер же, згідно з назвою фестивалю, митці досліджуватимуть, як на перемогу можуть вплинути документальні фільми – потужні правдиві свідчення”.

“Дуже важливо, щоб таких стрічок було більше і їх бачили скрізь у світі, дізнаючись правду про Україну та наш спротив агресору”, - наголосила перша леді.

Як повідомляв Укрінформ, у Києві з 23 до 25 лютого пройде перший в Україні національний фестиваль документального кіно Cinema for Victory, на якому представлять зняті під час російсько-української війни фільми.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-