Євробачення-2024: представницю Ізраїлю можуть дискваліфікувати через пісню про війну

Євробачення-2024: представницю Ізраїлю можуть дискваліфікувати через пісню про війну

Укрінформ
Текст пісні ізраїльської співачки Еден Голан, яка має представляти Ізраїль на цьогорічному Євробаченні, перевіряють на предмет вмісту посилань на війну із угрупованням ХАМАС, що почалась у жовтні.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Times of Israel.

Зазначається, що організатори пісенного конкурсу не схвалили пісню, з якою Голан планує представляти Ізраїль у травні. На думку організаторів Євробачення, слова пісні занадто політичні, а офіційні правила конкурсу забороняють будь-які політичні заяви під час виступів.

Композиція Голан офіційно представлена ще не була, однак раніше цього тижня газета Israel Hayom повідомила, що вона називається «October Rain» і, за очікуваннями, містить посилання на напад ХАМАСу на Ізраїль 7 жовтня минулого року. Презентація пісні була запланована на початок березня.

За інформацією прессекретаря ізраїльського громадського мовника Kаn, наразі телеканал веде перемовини із Європейською мовною спілкою (EBU) щодо пісні, яка представлятиме Ізраїль на Євробаченні-2024.

Водночас ВВСпише, що Ізраїль відмовиться від участі у Євробаченні, якщо організатори конкурсу спробують цензурувати його учасницю, а в Kan заявили, що відхилять будь-який запит щодо зміни тексту пісні Голан.

«Слід зазначити, що ізраїльська телерадіомовна корпорація не має наміру замінити пісню. Це означає, що якщо вона не буде схвалена Європейською мовною спілкою, Ізраїль не зможе взяти участь у конкурсі, який відбудеться у Швеції наступного травня», – йдеться у заяві Kan.

Читайте також: Ведучими Євробачення-2024 стануть Петра Меде та Малін Акерман

Текст «October Rain» містить такі рядки як «Вони усі були хорошими дітьми, кожен з них», «Я все ще мокрий від жовтневого дощу», а також в ньому згадуються квіти, що може трактуватися як посилання на загиблих у війні, пише Israel Hayom.

Як повідомлялося, 15 лютого Європейська мовна спілка (EBU) дозволила Ізраїлю брати участь у конкурсі "Євробачення-2024".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-