У Києві відкрилася виставка художника Чернявського «Земля - Not For Sale»

У Києві відкрилася виставка художника Чернявського «Земля - Not For Sale»

Фото
Укрінформ
У Києві у галереї AVSart (укр. АВС-арт) відкрилася виставка живопису українського художника Костянтина Чернявського “Земля – Not For Sale”, що є рефлексією художника на кривавий російський геноцид українського народу.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство культури та інформаційної політики.

“Живописна серія розкриває індивідуальність і самобутність української самоідентифікації та відображає глибинний код нації. Більшість полотен були створені вже після початку повномасштабного вторгнення. Художник займався волонтерством: доставляв гуманітарну допомогу на звільнені території, пропускаючи крізь себе весь біль і жагу людей, котрі навіть без зброї, голими руками зупиняли ворожі танки", - ідеться у повідомленні.

У відкритті виставки взяв участь тимчасовий виконувач обов’язків міністра культури та інформаційної політики Ростислав Карандєєв.

За його словами, “унікальний досвід, який ми сьогодні переживаємо через повномасштабну війну, дуже змінив нас. Важливо, аби всі переживання трансформувались у наше зростання. Мистецтво дає можливість сказати все формою та кольором”.

“Картини Чернявського якраз демонструють, як митець глибоко відчуває все, що з нами відбувається. Саме через твори мистецтва ми зможемо передати прийдешнім поколінням увесь драматизм кожного дня цього кривавого геноциду українського народу. Наші нащадки мають знати хто наш сусід та чого можна чекати від країни-агресорки”, – зазначив Карандєєв.

“В експозиційному просторі галереї АВС-арт твори художника “Чернігів в огні”, “Маріуполь – наш форпост”, “Кров мого Азова”, “Кривий Ріг – нескорений. Сталеве серце України”, “Евакопоїзд. Останній…” та інші утворюють потужну візію цілісності й непорушності нашої землі. Вона – не продається. Вона – безцінна. Вона – українська”, – зазначено у дописі про виставку на сторінці галереї.

Костянтин Чернявський – голова Національної спілки художників України, кандидат мистецтвознавства, академік Міжнародної академії освіти і науки, доцент кафедри графічного дизайну Національної академії образотворчого мистецтва і архітектури, волонтер, засновник Міжнародного благодійного фонду Національної спілки художників України, член опікунської ради Міжнародного благодійного фонду “Добра і любові”. Член НСХУ (2008), заслужений художник України (2018).

За його ініціативи та за підтримки деяких обласних і міських державних адміністрацій Національна спілка художників України реалізувала низку мистецьких виставок у рамках широкомасштабного проєкту “Нескорені міста-герої”: “Маріуполь – нескорений”, “Херсонщина – це Україна”, “Миколаїв – нескорений”, “Кривий Ріг – нескорений”, “Чернігів – нескорений”, які викликали резонанс у суспільстві.

Читайте також: У Києві відкрили виставку «Скорботний шлях Бахмута»

Виставка проходить за адресою вулиця Глибочицька, 32-В і триватиме до 14 березня.

Як повідомляв Укрінформ, у Миколаєві до річниці повномасштабного вторгнення РФ відкрилася персональна фотовиставка військовослужбовця Збройних сил України Павла Саєнка "Під нашим небом".

Фото: МКІП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-