Карандєєв обговорив зі шведською колегою інтеграцію української культури в Європу

Карандєєв обговорив зі шведською колегою інтеграцію української культури в Європу

Фото
Укрінформ
В.о. міністра культури та інформаційної політики України Ростислав Карандєєв у ході візиту до Швеції зустрівся з міністеркою культури Швеції Парісою Лільєстранд. 

Вони обговорили підтримку проєктів, спрямованих на інтеграцію української культури в європейський культурний простір. Про це повідомляє пресслужба МКІП, передає Укрінформ.

«Швеція всебічно підтримує Україну. Ми безмежно вдячні за це. Ця країна не тільки допомагає презентувати нашу культуру в Європі, а й послідовно підтримує нас під час повномасштабного вторгнення в боротьбі за спільні європейські демократичні цінності та світову безпеку. Ми маємо тисячолітню історію культурних зв’язків між нашими країнами - від часів вікінгів через часи козацької держави до сьогодення. Саме час нагадати всім, що Україна - частина європейської цивілізації», - зазначив Карандєєв.

Він також висловив вдячність шведській стороні за допомогу в протидії дезінформації та сподівання на подальшу ефективну співпрацю.

Читайте також: Карандєєв та представники посольства Киргизстану обговорили культурний обмін між країнами

У свою чергу шведська сторона висловила захоплення фактом, що Швецію на Євробаченні-2024 може представляти українка Марія Сур.

Під час зустрічі сторони домовилися про спільний план дій, направлений на допомогу українцям, та про продовження плідної співпраці у сфері культури.

Як повідомлялося, в Музеї шведської армії у Стокгольмі 15 лютого відкрилася виставка "Перехрестя: 1000 років спільної історії Швеції та України", найбільшу частину експозиції якої становлять реліквії з колекції Чернігівського історичного музею імені Василя Тарновського (загалом – 35).

Фото: МКІП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-