На благодійному концерті у США зібрали гроші для лікування українських дітей

На благодійному концерті у США зібрали гроші для лікування українських дітей

Фото
Укрінформ
Організація US Ukrainian Activists (USUA) провела благодійний концерт з участю оперної співачки Аліни Черкасової для збору коштів на підтримку в протезуванні та реабілітації постраждалих від війни українських дітей.

Про це розповіла Укрінформу президентка USUA Надія Шапоринська.

«Цей концерт є частиною культурної дипломатії, що дозволяє нам не лише поширювати жорстоку правду про війну та страждання українців, у тому числі дітей, а й збирати кошти на конкретну допомогу», - розповіла очільниця USUA.

За її словами, загалом під час благодійного заходу було зібрано понад $2,4 тисячі. Ці кошти підуть на проєкт «Незламні», ініційований Українським домом у Вашингтоні. Мета проєкту – допомогти українським дітям, які отримали поранення внаслідок російської війни та втратили кінцівки, пройти процедури протезування та реабілітації у Сполучених Штатах.

Концерт відбувся в Александрії, передмісті американської столиці. Перед глядачами виступили також представники Українського дому у Вашингтоні, а також Посольства України у США.

Читайте також: Незряча волонтерка зі Львівщини та Dzidzio дали благодійні концерти в США

Як повідомляв Укрінформ, українсько-американська оперна співачка Аліна Черкасова не вперше виступає на благодійних заходах на запрошення USUA. Вона є лауреатом численних премій і міжнародних вокальних конкурсів у США, Україні, Італії, Іспанії, Франції, Австрії, Канаді й Великій Британії, у тому числі World Cultural Diplomacy Award та Best creative people in Ukraine Award.

Черкасова співає на всесвітньо відомих сценах, зокрема, в Карнегі-Хол, Лінкольн-центрі, Паризькій філармонії, в театрі Пуччіні в Мілані, а також в оперних театрах в Україні.

Фото: USUA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-