У Львові завдяки Польщі відреставрували скульптуру святого Яна з Дуклі

У Львові завдяки Польщі відреставрували скульптуру святого Яна з Дуклі

Фото
Укрінформ
У Львові завдяки фінансовій допомозі Міністерства культури та національної спадщини Республіки Польща відреставрували скульптуру святого Яна з Дуклі, яку невдовзі повернуть у Бернардинський дворик.

Про це повідомляється на сайті Львівської міської ради, передає Укрінформ.

«Скульптуру святого Яна з Дуклі з купола ротонди у Бернардинському дворику реставрували у майстерні львівської кераміко-скульптурної фабрики. Зараз відновлена фігура - у безпечному місці. У Бернардинський дворик скульптура повернеться після закінчення реставрації ротонди, орієнтовно до кінця весни цього року», - йдеться в дописі.

У міськраді зазначили, що фігуру з купола ротонди зняли на початку повномасштабної війни та перевезли у майстерню. Вона мала значні пошкодження. Вже у майстерні провели ґрунтовні дослідження скульптури та виявили сліди позолоти, яку реставратори відновили.

Над відновленням скульптури працював львівський реставратор Тарас Олещук.

Реставраційні роботи профінансувало Міністерство культури та національної спадщини Республіки Польща через Інститут «Полоніка».

Читайте також: Скульптура скорботного Христа з каплиці Боїмів повернулася із Польщі до Львова

Як повідомлялося, ротонда належить до комплексу Бернардинського монастиря - пам’ятки архітектури національного значення, який датується 1748-1755 рр.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-