Кінематографісти мають закладати у фільми цінності, що збагатять покоління - Карандєєв

Кінематографісти мають закладати у фільми цінності, що збагатять покоління - Карандєєв

Укрінформ
Під час створення фільмів кінематографісти мають закладати цінності, які культурно збагатять майбутні покоління українців.

Як передає Укрінформ, на цьому наголосив в.о. міністра культури та інформаційної політики Ростислав Карандєєв на дискусійній панелі «Кіно як частина інформаційної політики та патріотичного виховання» в межах Зимового кіноринку ОМКФ, повідомила пресслужба МКІП.

Під час заходу очільник МКІП наголосив на виховній функції кіно та зауважив, що фільми є важливим інструментом в інформаційній політиці, що формують світогляд українців, зокрема дітей.

«Кінематограф має задовольняти потреби, згідно із нагальними запитами суспільства. Хтось хоче дивитися комедію чи детектив - будь ласка, це дійсно важливо. Але водночас треба думати про те, яким може стати суспільство за кілька десятиліть, а відтак - уже зараз створювати продукт, де закладено нові глибокі цінності, завдяки яким людина зможе стати кращою. Аби наступні покоління відчували себе культурно багатими», - зауважив Карандєєв.

Читайте також: Карандєєв провів виїзну нараду в реставраційному центрі України

Крім того, він нагадав, що МКІП розробило проєкт закону про меценатство, а також закликав меценатів долучатися до підтримки культурної галузі.

Як повідомляв Укрінформ, Карандєєв вважає логічним повернення Державного агентства з питань кіно у сферу управління МКІП.

Фото: МКІП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-