Карандєєв вважає логічним повернення Держкіно у сферу управління МКІП

Карандєєв вважає логічним повернення Держкіно у сферу управління МКІП

Укрінформ
Тимчасовий виконувач обов’язків міністра культури та інформаційної політики Ростислав Карандєєв вважає логічним повернення Державного агентства з питань кіно у сферу управління міністерства.

Про це Карандєєв сказав в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна", передає Укрінформ.

"Я вважаю, що це було б логічно, бо кіно – це теж мистецтво. Природно було б, якби всі види діяльності в сфері мистецтв були об'єднані в координації одного міністерства. Це логічно" , - сказав Карандєєв.

Він зазначив, що відомству зараз дуже важко, бо кінематограф в Україні в тих формах свого розвитку, який був у довоєнний період, майже неможливий.

За його словами, минулого року взагалі не було передбачено фінансування на виготовлення фільмів.

Читайте також: За підтримки Держкіно у виробництві перебувають 103 кінопроєкти

"Цього року бюджет певний є. Я радий, що знімається документальне кіно - це дуже важливо. Бо це фіксація тих подій, які ми передамо наступним поколінням. Знімаються деякі художні фільми. І це теж важливо. Але це, на жаль, більше виключення. І виклик, який сьогодні стоїть перед Держкіно, надзвичайно великий – зберегти сферу, зберегти людей, забезпечити присутність українського кінематографу на міжнародній арені, підтримати ті проєкти, які сьогодні реалізуються, і допомогти у їх просуванні", - додав Карандєєв.

Як повідомлялося, Кабінет міністрів у листопаді 2021 року відокремив Державне агентство з питань кіно від Міністерства культури та інформаційної політики.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-