В українському прокаті покажуть фільм «Ґолда» з Гелен Міррен у головній ролі

В українському прокаті покажуть фільм «Ґолда» з Гелен Міррен у головній ролі

Укрінформ
25 січня в широкому українському прокаті стартує показ байопіку «Ґолда» ізраїльського режисера і лауреата премії «Оскар» Гая Наттіва.

Про це повідомляє Укрінформ.

«Дата обрана невипадково: фільм ізраїльського кінорежисера, лауреата премії «Оскар» Гая Наттіва вийде на широкий екран напередодні Міжнародного дня пам’яті жертв Голокосту. Картина розповідає про один із найдраматичніших періодів в історії Ізраїлю – війну Судного дня 1973 року», - зазначили в Єврейській конфедерації України, за підтримки якої здійснюється український прокат кінострічки.

Так, рівно 50 років тому під час великого єврейського свята раптовою атакою єгипетських і сирійських військ почалася Війна Судного дня. Війна, що вкотре поставила під питання виживання єврейського народу та незалежність його держави. Тягар відповідальності за долю країни ліг на Ґолду Меїр – уродженку Києва, людину «сталевого» характеру і першу та єдину жінку прем’єр-міністра Ізраїлю.

Відео: Топ кіно

Навколо цих визначних подій і розгортається сюжет біографічної драми, названої на честь головної героїні – «Ґолда». Зважаючи на масштаби особистості Ґолди Меїр, при виборі акторки на головну роль виникла усвідомлена потреба у пошуку непересічної, сильної та неординарної постаті. Роль Ґолди зіграла лауреатка премії «Оскар», БАФТА та Золотий Глобус британська акторка Гелен Міррен. В інтерв’ю ізраїльському Channel 12 Міррен зізналася, що до зйомок фільму багато чого не знала про Ґолду, але сказала, що чітко пам’ятає, — «почуття тріумфу, задоволення та трепету від того, що жінку обрали керувати країною. Це був дуже зворушливий та важливий момент для усіх жінок у світі».

Як відомо, від початку повномасштабного вторгнення РФ Гелен Міррен неодноразово висловлювалась на підтримку України, зокрема, акторка прикрасила свою сукню брошкою з українським прапором під час прем’єри «Ґолди» на Берлінале, а раніше озвучила нарис з історії України, яким починається документальний фільм «Свобода у вогні» про перші шість місяців великої війни Росії проти України.

Другу за важливістю роль у фільмі виконав американський актор з українським корінням, співзасновник ініціативи BlueCheck Ukraine, яка з перших днів війни втілює гуманітарні проєкти в Україні, та амбасадор ініціативи UNITED24 Лієв Шрайбер. Він зіграв померлого нещодавно держсекретаря Сполучених Штатів Генрі Кіссінджера – одного із найвпливовіших зовнішньополітичних стратегів США 1970-х років.

Кінострічка «Ґолда» - це біографічна драма 2023 року за сценарієм Ніколаса Мартіна. Фільм розповідає про життя Ґолди Меїр, 4-го прем'єр-міністра Ізраїлю, яка народилася в Києві 126 років тому і не знала, яку неймовірну роль відіграє в долі крихітної західноазійської держави.

Зйомки фільму розпочались у квітні 2021 році в Лондоні.

Читайте також: BAFTA оголосила номінантів: фільм «20 днів у Маріуполі» претендує на дві нагороди

Світова прем'єра відбулася на Берлінському міжнародному кінофестивалі 20 лютого 2023 року. Фільм був випущений у Сполучених Штатах Bleecker Street і Shivhans Pictures 25 серпня 2023 року, а випуск у Великобританії та Ірландії був запланований Vertical Entertainment і MetFilm Distribution 6 жовтня 2023 року.

Прокат кінострічки в Україні забезпечує компанія FILM.UA Distribution за підтримки Єврейської конфедерації.

Як повідомляв Укрінформ, претендент на «Оскар» німецька драма «Учительська», що вже здобула призи Берлінале та Німецької кінопремії, вийде в обмежений прокат у низці кінотеатрів України.

Кадр з фільму

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-