О 14:00 - презентація книги Андрія Куркова «Щоденник агресії 2»

О 14:00 - презентація книги Андрія Куркова «Щоденник агресії 2»

Медіацентр Україна - Укрінформ
Укрінформ
18 січня, 14:00 - презентація книги Андрія Куркова «Щоденник агресії 2».

Організатори: Міністерство культури та інформаційної політики України, Медіацентр Україна – Укрінформ.

Спікери: 

  • Тарас Шевченко - заступник міністра культури та інформаційної політики з питань європейської інтеграції;
  • Андрій Курков - журналіст, письменник, сценарист, лавреат престижної літературної нагороди — Національної премії Медічі (Франція) за найкращий закордонний твір, а саме за роман «Сірі бджоли»;
  • Максим Удовиченко - керівник Державного підприємства "Центр захисту інформаційного простору";
  • Олександр Красовицький - директор видавництва "Фоліо".

Чому це важливо?

Книга Андрія Куркова «Щоденник агресії 2»  — це збірка есеїв, написаних у період із серпня 2022 року до кінця жовтня 2023 року і розташованих за хронологією. Події, що відбувалися у ті дні в Україні та світі, спонукали письменника осмислити їх і, пропустивши через призму особистого бачення, представити читачам. 

У той самий час, відклавши написання нового роману, відомий у світі письменник Андрій Курков вирушає за кордон розповідати своїм читачам в інших країнах про українців, українську культуру та ментальність. «Війна відправила мене в нескінченну подорож світом… Я — бродячий український письменник, який розповідає у десятках країн Європи та у США про те, що відбувається на моїй батьківщині, в Україні, — пише Курков в одному з есеїв. — Я намагаюся пояснити причини стійкості українського народу у війні проти величезної армії величезної імперії».

За словами автора, це не просто хроніка російської агресії в Україні, а хроніка того, як нав’язана Росією війна і спроба знищити незалежну Україну призвела до зміцнення української національної ідентичності.  

Проєкт реалізовано у співпраці Міністерства культури та інформаційної політики України та державного підприємства «Центр захисту інформаційного простору України» в межах проєкту «Книга для зміцнення національної єдності».

Формат заходу – офлайн (Зала 1) + онлайн-включення.

Дивіться на YouTube-каналі Укрінформу, а також YouTube-каналі Ukraine Media Center Ukrinform та на фейсбук-сторінці Ukraine Media Center Ukrinform.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-