Жерара Депардьє можуть позбавити ордена Почесного легіону

Жерара Депардьє можуть позбавити ордена Почесного легіону

Укрінформ
Орден Почесного легіону ініціює процедуру ануляції нагороди Жерару Депардьє у зв'язку з неприпустимою поведінкою французького актора щодо жінок.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє DW із посиланням на France 5.

У зв’язку із обвинуваченнями в сексуальному насиллі та домаганнях Депардьє можуть виключити з ордена Почесного легіону.

Рада організації ініціює дисциплінарну процедуру та ухвалить рішення про припинення або повну ануляцію членства актора, заявила міністр культури Франції Ріма Абдул-Малак.

За її словами, поведінка Депардьє щодо жінок є «абсолютно шокуючою» та «ганьбою для Франції».

Читайте також: Іноземні голоси російської пропаганди

Зазначається, що останній скандал за участі актора відбувся після виходу в ефір телеканалу France 2 документального фільму про зйомки Депардьє у Північній Кореї. У стрічці він використовує зневажливі, вульгарні та сексистські коментарі на адресу жінок, зокрема молодої перекладачки, а також стосовно неповнолітньої дівчинки.

Окрім цього, кілька днів тому акторка Елен Даррас виступила із обвинуваченнями у домаганнях з боку Депардьє у 2007 році. Інші судова справа, яка триває впродовж кількох років, пов’язана із акторкою Шарлотою Арну, яка обвинувачує актора у зґвалтуванні. Ще 12 жінок публічно звинуватили Депардьє у сексуальному насиллі, але не заявили про це у поліцію.

Орден Почесного легіону – найвища нагорода Франції, заснована Наполеоном Бонапартом у 1802 році. Депардьє був нагороджений орденом у 1996 році за президентства Жака Ширака. Виключення із списку членів організації відбувається у разі скоєння нагородженим дій, які суперечать гідності або шкодять Франції.

Читайте також: Депардьє закриває свій продюсерський центр у росії - ЗМІ

Як повідомлялось, у березні Міністерство культури та інформаційної політики на виконання Закону України «Про медіа» включило Жерара Депардьє у перелік осіб, які створюють загрозу нацбезпеці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-