На Хмельниччині створили сайт, присвячений дністровській культурі

На Хмельниччині створили сайт, присвячений дністровській культурі

Укрінформ
На Хмельниччині в межах проєкту «Затоплена культура. Реабілітація українськими традиціями» створили сайт, присвячений дністровській культурі.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомила керівник проєкту Адріана Вітер. 

«У рамках нашого проєкту «Затоплена культура. Реабілітація українськими традиціями» ми створили сайт, присвячений дністровській культурі. Наразі це найбільший сайт-портал на цю тематику, який ми будемо розвивати та розширювати надалі», - йдеться у повідомленні. 

Зокрема, на сайті є інформація та фото про глиняні хати сіл Грушка та Гораївка Староушицьої громади, їхній побут і традиції. Такі хати є цінними артефактами автентичної народної спадщини, адже величезний масив самобутньої архітектури було знищено перед затопленням 46 сіл через будівництво Дністровського комплексного гідровузла у 70-80 роках ХХ століття.

Читайте також: У Києві презентували інформаційно-комунікаційну систему єПам’ятка

Окрім того, ресурс розповідає про проєкт «Мальоване село» та створені в його межах мурали, а також гончарну майстерню. Окрема рубрика присвячена заходам, що тривали під час реалізації проєкту «Затоплена культура. Реабілітація українськими традиціями».

Як повідомлялося, у Староушицькій громаді на Хмельниччині у межах проєкту «Затоплена культура. Реабілітація українськими традиціями», який отримав грант від Українського культурного фонду (УКФ), відновлюють культуру сіл, що були затоплені під час будівництва Дністровської ГЕС.

Фото: hatka.com.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-