МКІП запустить у 2024 році проєкт «Культура без бар’єрів»

МКІП запустить у 2024 році проєкт «Культура без бар’єрів»

Фото
Укрінформ
У 2024 році Міністерство культури та інформаційної політики запустить флагманський проєкт «Культура без бар’єрів».

Про це повідомив т. в. о. міністра культури та інформаційної політики Ростислав Карандєєв під час засідання Ради безбар’єрності, передає Укрінформ із посиланням на пресслужбу МКІП.

МКІП запустить у 2024 році проєкт «Культура без бар’єрів» / Фото: МКІП

«Цей проєкт передбачає безбар’єрність культурних послуг та просторів для всіх українців з акцентованою увагою до ветеранів, людей з порушенням слуху, зору, моторики, психічних та інтелектуальних порушень», – сказав Карандєєв.

За його словами, також у наступному році міністерство працюватиме над належною комунікацією теми безбар’єрності органами влади та медіа; поширенням айдентики безбар’єрності; оновленням відповідної комунікаційної стратегії; створенням Експертної ради зі стратегічного планування комунікацій з питань безбар’єрності, проводитиме регулярні комунікаційні заходи з політики безбар’єрності спільно з іншими міністерствами.

У планах МКІП - розробка рекомендацій для практик безбар’єрності; моніторинг доступності інформації, що надаватиметься органами державної влади; проведення тренінгів з використання простої мови та легкого читання для органів влади.

Карандєєв також презентував результати флагманського проєкту МКІП — інформаційної кампанії «Україна без бар’єрів».

Читайте також: Безбар’єрність є нагальною необхідністю для мільйонів українців - Шмигаль

«Всеукраїнська кампанія «Україна без бар’єрів» ставить за мету підвищити обізнаність українців про свої права і можливості та забезпечити доступність публічної інформації. Також запровадити системну підзвітність влади в діях зі створення безбар’єрного середовища. Крім того, що дуже важливо, залучити громадян до генерування, підтримки та особистої участі у змінах», – зауважив т. в. о міністра.

Як повідомляв Укрінформ, перша леді України Олена Зеленська переконана, що безбар’єрною має стати вся країна та всі її опції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-