Український культурний фонд презентував Стратегію діяльності на чотири роки

Український культурний фонд презентував Стратегію діяльності на чотири роки

Укрінформ
Український культурний фонд (УКФ) презентував середньострокову Стратегію на 2024-2027 роки.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Цілком зрозуміло, що для Фонду базовим елементом є існування Стратегії. Ми готували її у кілька етапів... Кінцевий результат ми вже бачимо", - сказав виконавчий директор УКФ Владислав Берковський.

За його словами, Фонд поставив перед собою мету - сприяти відновленню сучасної екосистеми культури та креативності в Україні.

У Стратегії окреслені пріоритетні напрямки діяльності УКФ. Зокрема, зміцнення соціальної згуртованості суспільства, сприяння безбар'єрному доступу до культури, посилення суб’єктності України в світі. "Насправді, це дуже важливий елемент, особливо, посилення суб'єктності в сфері культури", - наголосив виконавчий директор УКФ.

У 2023-2024 роках діяльність УКФ буде сфокусовано на підтримці спроможності та відновленні мистецької діяльності та екосистеми культури, а з 2025 року – на кроссекторальних ініціативах, якості та доступності культурного продукту.

На 2026-2027 роки Фонд ставить собі такі стратегічні цілі: відновлення людського капіталу та доступу до культури, розвиток культурного розмаїття; розвиток екосистеми культури та творців сенсів; cприяння міжнародному полілогу культур, спільнот та лідерів для відновлення людяності та стійкості демократії у світі тощо.

Читайте також: УКФ запустив грантову програму «Культура без бар’єрів»

"Як ми себе бачимо на довгій дистанції, тобто яким є Фонд через три, чотири, п'ять років? В першу чергу, ми маємо стати медіатором сенсів майбутнього, в принципі ми і зараз ним є, але маємо стати більше", - зауважив Берковський.

За його словами, в майбутньому УКФ має стати національним взірцем організаційної моделі виконавчої державної установи з реалізації політик для трансформації організаційних культур.

Виконавчий директор УКФ додав, що після закінчення війни Стратегія УКФ змінюватиметься.

Як повідомлялося, Український культурний фонд почав приймати заявки на грантову програму "Культура без бар’єрів", кінцевий термін подачі до 15 січня 2024 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-