Львівський музей Франка презентував оновлений вебпортал із оцифрованими артефактами

Львівський музей Франка презентував оновлений вебпортал із оцифрованими артефактами

Укрінформ
У Львівському національному музеї Івана Франка (Дім Франка) презентували оновлений вебпортал з оцифрованими у межах проєкту "FrankoData: відкритий цифровий музей" понад 1200 одиницями артефактів.

Про це повідомляє Міністерство культури та інформаційної політики в Телеграмі, передає Укрінформ.

«1200 одиниць зберігання було оцифровано, частина з яких була успішно відреставрована. Проєкт «FrankoData: відкритий цифровий музей» реалізовується Домом Франка у співпраці з Інститутом франкознавства ЛНУ імені Івана Франка та за підтримки Українського культурного фонду», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що на презентацію були запрошені керівник проєкту Віктор Мартинюк, розробник сайту Рінат Ботченко та адміністратор цифрової бази даних Микола Ковалишин.

Як повідомляв Укрінформ, у львівському музеї Івана Франка відкрили виставку «Врятовані» у межах проєкту "FrankoData: відкритий цифровий музей" за підтримки УКФ. Виставка з музейних артефактів включає 116 відреставрованих артефактів. З них 110 паперових і шість дерев’яних.

Читайте також: На Івано-Франківщині запрацювала «Опільська гончарня»

Мультитематична експозиція складається з документів, пов’язаних із Іваном Франком та його сучасниками, містить матеріали, що стосуються вершинних творів Франка та тривалої історії їх інтерпретації – як наукової, так і мистецької.

Фото: МКІП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-