У Києві проходить міжнародний ярмарок грантів у сфері культури

У Києві проходить міжнародний ярмарок грантів у сфері культури

Фото
Укрінформ
У Києві сьогодні відбувається П’ятий міжнародний ярмарок грантів у сфері культури, ініційований Creative Europe Desk Ukraine.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформ.

Організатори зазначають, що захід - це ефективний майданчик для спілкування між грантодавцями та представниками культурного і креативного сектору України, які перебувають у пошуку фінансової підтримки для своїх культурних проєктів та ініціатив.

“Ми сьогодні вкрай потерпаємо від дефіциту ресурсів, які можемо спрямувати на потрібні країні справи. У першу чергу, це потреби пов'язані з викликом війни, потреби на забезпечення інституційної стійкості наших заходів, на спроможність наших митців діяти, на спроможність кожного небайдужого українця зробити свою справу якісно і добре”, - сказав т.в.о. міністра культури та інформаційної політики Ростислав Карандєєв.

Він зазначив, що підтримка для цього надається і вона стала ще більшою з початку війни.

Читайте також: Україномовні культурні продукти мають бути цікавими і затребуваними за кордоном - Карандєєв

“З одного боку, це добре, з іншого боку, привід цей не є найкращим. Партнерство зафіксовано, воно ґрунтується на низці договорів, меморандумів. Присутність тут керівників багатьох європейських програм говорить про те, що ці програми стало працюють в Україні”, - підкреслив урядовець

Карандєєв закликав всіх українців бути небайдужими і пропонувати себе для реалізації проєктів міждержавного та міжнаціонального рівнів.

“Ми спроможні генерувати дуже високу якість культурного продукту. Ми можемо та вже довели це і доводимо постійно. Важливо зрозуміти логістику. Важливо зрозуміти механізми взаємодії”, - наголосив він.

Читайте також: У Софії Київській презентували державну програму з популяризації української мови

Міжнародний ярмарок грантів у сфері культури, ініційований Національним бюро програми ЄС “Креативна Європа” / Фото: Геннадій Мінченко, Укрінформ

Захід складається з двох блоків - “Європейські та міжнародні програми грантової підтримки у сфері культури. Презентація найбільших європейських та міжнародних грантових програм та ініціатив” та “Українські інституції, програми та ініціативи грантової підтримки у сфері культури. Презентації та виступи представників українських організацій у сфері грантової підтримки культури”.

Спікерами заходу є представники різних організацій та ініціатив, таких як Національне бюро програми ЄС “Креативна Європа” в Україні, проєкт “Restoring Ukraine together”, ГО Агенція європейських інновацій, “House of Europe”, “EU4Culture”, “Національний Еразмус+ офіс в Україні, програма USAID “Конкурентоспроможна економіка України”, Український культурний фонд, Український інститут книги, міжнародний фонд “Відродження” тощо.

Також у рамках П’ятого міжнародного ярмарку відбудеться дискусія на тему: “Роль і місце грантового фінансування культурного та креативного сектору у контексті глобальних та європейських трансформацій структури зайнятості населення, ринку праці та зміни парадигми та механізмів монетизації сектору”.

Читайте також: Зараз відбувається не лагідна, а свідома українізація - Карандєєв

Окрім цього, учасникам запропоновані також воркшопи та живі дискусії, на яких обговорюватимуть ключові аспекти розвитку культурного та креативного секторів.

Партнери заходу: Український культурний фонд та проєкт «Restoring Ukraine together», що реалізується мережею захисту національних інтересів «АНТС» за фінансової підтримки Європейського Союзу.

Інформаційні партнери заходу: Громадський Простір та Громадське радіо.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-