Трьох українських письменників та «Книжковий арсенал» номінували на премію імені Астрід Ліндгрен

Трьох українських письменників та «Книжковий арсенал» номінували на премію імені Астрід Ліндгрен

Укрінформ
Трьох українських письменників та фестиваль "Книжковий арсенал" номінували на шведську Міжнародну премію імені Астрід Ліндгрен у сфері дитячої та підліткової літератури.

Про це йдеться на сайті премії, передає Укріфнорм.

Серед номінантів на премію від України – поет і дитячий письменник Іван Андрусяк, дитячий письменник Сашко Дерманський та письменниця і журналістка Галина Вдовиченко.

Міжнародний фестиваль "Книжковий арсенал", який щорічно проходить у Мистецькому арсеналі, також став номінантом на премію Ліндгрен.

Загалом на цю премію 2024 року номіновано 245 кандидатів із 68 країн. Лауреата буде оголошено 9 квітня 2024 року.

Право пропонувати кандидатів на цю нагороду мають лише призначені номінаційні органи та журі. Україну до премії призначив український відділ Міжнародної Ради з книг для молоді (Ukrainian Section of The International Board on Books for Young People, IBBY).

На премію можна висунути чотирьох кандидатів у таких категоріях: автор, ілюстратор, усний оповідач та популяризатор читання.

Читайте також: Україна презентувала понад 500 книг на Франкфуртському книжковому ярмарку

Меморіальна премія імені Астрід Ліндгрен (Astrid Lindgren Memorial Award, ALMA) була заснована у 2002 році урядом Швеції з метою просування дитячої літератури. Ця міжнародна премія щорічно присуджується особі чи організації за видатний внесок у дитячу та юнацьку літературу. Премія становить п'ять мільйонів шведських крон і є найбільшою нагородою у своєму роді. Адмініструється Шведською мистецькою радою.

Як повідомляв Укрінформ, українську ілюстраторку Катерину Штанко та письменницю Лесю Воронину у 2020 році другий рік поспіль номінували на премію імені Астрід Ліндґрен.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-