МКІП хоче змінити правила перевезеннь приватних колекцій старожитностей

МКІП хоче змінити правила перевезеннь приватних колекцій старожитностей

Укрінформ
МКІП наступного року планує подати до Верховної Ради законопроєкт, що полегшить вивезення приватних колекцій за межі України.

Про це заявив тимчасовий виконувач обов'язків міністра культури та інформаційної політики Ростислав Карандєєв в інтерв'ю виданню Телеграф

"Є сьогодні відповідні ініціативи (щодо модернізації законодавства про переміщення культурних цінностей - ред.) і від приватних колекціонерів, і від державних музейних установ. І в нашому плані нормотворчої діяльності на наступний рік передбачена розробка і внесення до ВР відповідного проєкту закону", - сказав він.

Ростислав Карандєєв
Ростислав Карандєєв

Карандєєв підкреслив, що законодавчі обмеження щодо переміщення культурних цінностей мали завдання зупинити вивезення з території України артефактів і запобігти збідненню культурно-освітнього фонду України. Нині, за його словами, зміни до законодавства можуть сприяти промоції культури України за кордоном, а також враховуватимуть приватні інтереси власників колекцій.

Читайте також: МКІП проведе моніторинг життєздатності елементів нематеріальної культурної спадщини

Як повідомляв Укрінформ, у пункті пропуску «Смільниця» прикордонники викрили 38-річного естонця, який намагався вивезти з України 400 старовинних монет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-