У Туреччині відкриють для відвідувачів стародавнє хетське місто

У Туреччині відкриють для відвідувачів стародавнє хетське місто

Фото
Укрінформ
Хетське місто Каялипинар, вік якого нараховує 3,8 тисячі років, є свідком кількох цивілізацій - там нині тривають археологічні розкопки, які відкриють для відвідувачів наступного року.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на CNN Türk.

“Розкопки, проведені в різні періоди, виявили сліди стародавніх ассирійських торговельних колоній, будівлі хетського, римського та візантійського періодів, гробниці елліністичного, римського та ранньохристиянського періодів, а також багато відбитків печаток хеттських царів, принців і чиновників”, - повідомляє телеканал.

Розкопки тут тривають з перервами з 2005 року. Знайдені на території Каялипинару стародавні споруди є найстарішими глинобитними спорудами в Анатолії (центральна частина Туреччини).

Читайте також: У Чехії знайшли скелети людей епохи неоліту

“Найстарішими будівлями Каялипинару є дві великі спалені глинобитні будівлі, що датуються 1900 роком до нашої ери. Над ними зводиться захисне покриття”, - розповів доцент кафедри археології та історії мистецтв Університету Коча, викладач і керівник розкопок Чігдем Манер.

За його словами, на місці розкопок були знайдені ассирійські клинописні таблички, з яких стало відомо, що деякі будинки належали купцям.

Читайте також: У Шотландії ідентифікували судно, що затонуло 105 років тому

Як повідомляв Укрінформ, у Туреччині будують канал до стародавнього міста Ефес.

Фото:  CNN Türk

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-