На Венеційському кінофестивалі другий рік поспіль проведуть «Український день»

На Венеційському кінофестивалі другий рік поспіль проведуть «Український день»

Укрінформ
На 80-му Венеційському кінофестивалі 6 вересня проведуть «Український день» із серією панелей і зустрічей на підтримку України та її кіноіндустрії.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Variety.

У фонді Venice Biennale, який є організатором фестивалю, заявили, що «підтверджують свою солідарність з українським народом і трагедією, яку він переживає».

Перша панель проходитиме під назвою «Українська кіноіндустрія під час війни», на якій презентуватиме стан справ голова Державного агентства України з питань кіно Марина Кудерчук.

Після неї відбудеться ще одна панель під назвою «Зйомки з Україною: підтримка та співпраця» за участю кількох продюсерів: Артема Колюбаєва, який є головою Ради з питань кінематографії країни; Вікторії Ярмощук, голови Української кінематографічної асоціації; Сергія Лавренюка, який очолює Українську асоціацію кіноіндустрії; Андрія Ногіна, який, окрім продюсерства, очолює ГО «УкрКіноФест»; режисера Філіпа Азуле.

Модеруватиме обидві панелі актор, продюсер та український телеведучий Володимир Остапчук.

Читайте також: У Чернівцях відбувся Одеський кінофестиваль - роздали «Золотих Дюків»

80-й Венеційський кінофестиваль відбудеться з 30 серпня по 9 вересня.

Торік на фестивалі також проходив «Український день».

Як повідомляв Укрінформ, на 80-му Венеційському кінофестивалі відбудеться світова премʼєра фільму «Назавжди-Назавжди» української режисерки Анни Бурячкової.

Фото: SOPA Images/LightRocket via Gett

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-