На Хортиці після обміління Дніпра виявили нові археологічні артефакти

На Хортиці після обміління Дніпра виявили нові археологічні артефакти

Фото
Укрінформ
Співробітники Національного заповідника «Хортиця» після обміління річки Дніпро через підрив росіянами Каховської ГЕС виявили нові археологічні пам’ятки, серед яких зразки кераміки доби енеоліту (6-5 тис. до н.е.).

Про це повідомило Міністерство культури та інформаційної політики в Телеграмі, передає Укрінформ.

«Співробітники Національного заповідника «Хортиця» щодня проводять інспекції для забезпечення збереження цих пам’яток та знаходять археологічний матеріал. За цей період знайдено кілька сотень археологічних предметів, виготовлених з металу, кераміки та дерева, а також понад 1000 фрагментів керамічних виробів», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що під час рейдових та розвідувальних виходів були знайдені археологічні пам’ятки, серед яких є кераміка різного часу та призначення - від доби енеоліту (6-5 тис. до н.е.) до 19 століття. 

Також знайдено давні кремінні інструменти для полювання або обробки, широке коле металевих предметів, зокрема, монети. Були виявлені і скляні уламки від середньовічних пляшок та навіть скляні бомби.

«Всі ці речі після виявлення проходять камеральну обробку та заносяться до польового опису, на основі якого надалі буде складатись археологічний звіт», - зазначили у МКІП.

Читайте також: На одеському узбережжі знайшли старовинну амфору

Як повідомляв Укрінформ, у Запоріжжі під час обстеження обмілілої внаслідок підриву Каховської ГЕС берегової зони виявили дубовий човен, вік якого може сягати понад 1000 років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-