Держава має підтримувати документальне кіно - Карандєєв

Держава має підтримувати документальне кіно - Карандєєв

Укрінформ
Держава має сприяти кінокомпаніям та організаціям у реалізації якісних документальних проєктів.

Про це заявив тимчасовий виконувач обов'язків міністра культури та інформаційної політики Ростислав Карандєєв під час спілкування з журналістами, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми повинні зараз здійснювати документування тих подій, які відбуваються на фронті та в цивільному житті. Це буде неправильно, якщо держава не сприятиме кінокомпаніям, організаціям, які мають гарні проєкти і хотіли б їх реалізувати. Тому однозначно ми зараз повинні зробити все можливе, щоб документальний кінематограф діяв, працював і мав державну підтримку", - сказав Карандєєв.

Він зазначив, що країни, які переживали війну, знаходили ресурси для виготовлення кіно, присвяченого як військовій тематиці, так і мирному життю.

"Звичайно, є фільми, які зараз не зовсім доречні. Це фільми легкого жанру, легкої драматургії. Можливо, за певних обставин вони теж були б необхідні, ми розуміємо, що психологічне розвантаження може бути і в цій формі. Але ми маємо концентруватися на тому, що дає найбільший результат. У сфері виготовлення медіапродукту це - документалістика та фільми високого гатунку, які допомагають глядачу більш адекватно та тверезо поставитися до тих подій, які відбуваються на фронті", - наголосив Карандєєв.

Читайте також: Творці стрічки «День Незалежності» анонсували спеціальні покази у 16 містах України

Як повідомлялося, 24 серпня кінооб’єднання «Вавилон'13» презентує фільм Володимира Тихого «День Незалежності» - це документальний портрет України та українців.

Стрічка зображує один День Незалежності очима працівників Державної служби з надзвичайних ситуацій, відповідальних за ввімкнення сигналу тривоги в столиці, «пляжних» патрульних з Одеси, операторки протитанкового комплексу, мінометної батареї, штурмовика ЗСУ, 14-річної прибиральниці пабу в Харкові, художниці з Києва та народного депутата, який стояв біля витоків проголошення незалежності України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-