Музей книги і друкарства оцифрує частину своєї колекції

Музей книги і друкарства оцифрує частину своєї колекції

Укрінформ
Музей книги і друкарства України за підтримки Українського культурного фонду реалізує проєкт «Віртуальний портал Музею книги і друкарства України», у межах якого зацифрують чотири рукописні книги, 120 стародруків та 1000 одиниць графіки.

Про це повідомляє Міністерство культури та інформаційної політики, передає Укрінформ.

«Оцифрують цінну частину музейної колекції, а саме: чотири рукописні книги, 120 стародруків та 1000 одиниць графіки. Крім того, науковці супроводять детальними науковими описами цифрові копії унікальних артефактів», - йдеться в повідомленні.

Під час зацифрування стародруків, які є збірками піснеспівів, виконають музичне озвучення окремих творів – створять три аудіозаписи, що виконає народний артист України, лауреат Шевченківської премії Тарас Компаніченко.

Зазначається, що також планують зробити цифрову копію будівлі, в якій працює музей - вона є колишньою монастирською друкарнею та входить до переліку ЮНЕСКО.

Результати роботи оприлюднять на сайті музею у розділі «Колекція онлайн». Також їх презентують на Львівському форумі видавців.

Читайте також: У Музеї Києва презентували виставку «Моя історія. 32 роки Незалежності»

Як повідомляв Укрінформ, у Миколаєві зацифрують 300 експонатів врятованої колекції музею мариністичного живопису з міста Очакова, яке нині майже щодня обстрілюється російськими військами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-