На День Незалежності презентують фільм про українців

На День Незалежності презентують фільм про українців

Укрінформ
На День Незалежності кінооб’єднання «Вавилон’13» презентує документальний фільм Володимира Тихого, дія якого розгортається протягом одного дня, 24 серпня 2022 року, коли українці святкували 31-шу річницю відновлення незалежності країни.

Про це в Івано-Франківську на пресконференції повідомила комунікаційниця «Вавилон’13» Марія Кравченко, передає кореспондент Укрінформу.

«На День Незалежності ми презентуємо новий фільм від «Вавилон’13», режисером якого став Володимир Тихий. Це буде світле і легке кіно. Це – щирий портрет українців. Ми зняли його у 2022 році, коли вся Україна святкувала поміж сирен та інших подій», - зазначила Кравченко.

За її словами, фільм має назву «День Незалежності». Для його створення вісім знімальних груп торік 24 серпня виїхали в різні міста та регіони і зафільмували, як українці проводили цей день.

Кравченко переконана, що це кіно розповідає «про кожного з нас, для кожного українця і показує, якими ми є».

Читайте також: Українське кіно після Перемоги – перспективи розвитку

Володимир Тихий — український кінорежисер, сценарист та продюсер документальних та ігрових фільмів.

«Вавилон'13» — неформальне кінооб'єднання з виробництва короткометражного та повнометражного українського документального кіно, до якого входив цілий ряд відомих українських режисерів та операторів. «Вавилон'13» розпочав свою діяльність коротким відео: Prologue, що було записано на Михайлівській площі 30 листопада 2013 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-