У Луцьку провели фестиваль фольклору українсько-польського прикордоння

У Луцьку провели фестиваль фольклору українсько-польського прикордоння

Фото
Укрінформ
У Луцьку в неділю відбувся транскордонний фестиваль «Етнокультура – сила, що єднає!» в рамках проєкту «Спільна культурна спадщина: відродження фольклору на українсько-польському прикордонні».

Про це повідомляє Луцька міська рада, передає Укрінформ.

«У Палаці культури відбувся транскордонний фестиваль «Етнокультура – сила, що єднає!». Захід організовано в межах реалізації проєкту «Спільна культурна спадщина: відродження фольклору на українсько-польському прикордонні», - йдеться у повідомленні міської ради.

Зазначається, що проєкт фінансується Європейським Союзом в межах Програми транскордонного співробітництва ЄІС Польща-Україна.

«Етнокультура – сила, що єднає!» покликаний через пісні, ігри та танці, що зібрали дослідники, передати усю чарівність традицій сусідніх народів», - додають у міській раді.

Читайте також: У Тель-Авіві проведуть український фестиваль культурної спадщини «ЕтноХутір»

Організатори фесту запевняють, що попри важкі часи в Україні їм вдалося здійснити дослідження фольклорної спадщини обох регіонів, підготувати збірник з піснями та обрядами, придбати музичні інструменти, сценічні костюми, провести літню мистецьку школу для творчо обдарованих дітей і пісенний фестиваль у Польщі.

Фото: www.lutskrada.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-