ЗСУ отримали від волонтерів партію вантажівок для перевезення боєкомплектів

ЗСУ отримали від волонтерів партію вантажівок для перевезення боєкомплектів

Фото, відео
Укрінформ
На центральній площі Національного музею історії України у Другій світовій війні відбулась передача волонтерами партії великогабаритних вантажівок для посилення ефективності транспортування бойових комплектів та іншої військової техніки.

Про це Укрінформу повідомили організатори заходу.

Зусиллями волонтерів і за підтримки партнерів військові отримали шість одиниць вантажної техніки виробництва MAN SEА, Volvo Group, Scania та DAMM. Перші чотири вантажівки передані в рамках заходу, а ще дві наразі перебувають у дорозі до України і після прибуття та проведення всіх належних регламентних робіт також будуть доставлені захисникам.

Вся техніка була придбана і доставлена до України з Норвегії, Німеччини та Польщі. Загальна вартість усієї переданої військовим техніки становить понад 8,5 млн грн.

Акція стала результатом спільної взаємодії Біржі Благодійності «ДоброДій», Благодійного фонду «Сучасна Україна», волонтерської групи FRONT-ART та представників соціально відповідального українського бізнесу – ConcordBank. Фінансове забезпечення ініціативи – Біржа Благодійності «ДоброДій», операційні процеси закупівлі – Фонд «Сучасна Україна», додаткова технічна підготовка вантажівок – FrontArt.

Начальник Центрального управління забезпечення військової техніки Озброєння Командування Сил логістики Збройних Сил України Андрій Бур’ян, який приймав техніку, наголосив на цінності переданої волонтерами допомоги та вручив особисті подяки благодійникам від Головнокомандувача Збройних сил України генерала Валерія Залужного.

Президент Фонду «Сучасна Україна» Володимир Гавриш наголосив, що «коли ми закликаємо наших партнерів і весь світ не втомлюватись допомагати Україні, то першими ж маємо подавати в цьому приклад. Наш фонд доставив на передову з початку війни майже 50 різних транспортних засобів, серед яких швидкі, позашляховики, мікроавтобуси. Тепер це вантажівки. ...Кожен, хто долучився до їх придбання, розуміє, зараз – це колеса наступу, а завтра – омріяної всіма Перемоги».

Засновниця Біржі Благодійності «ДоброДій» Олена Сосєдка зауважила, що на допомогу ЗСУ було спрямовано вже понад 100 млн грн. «Ми спрямовуємо на Перемогу не лише власні особисті кошти, а також вагому частину прибутку свого бізнесу. Тому 8,6 млн грн перетворилися на міцні колеса для ЗСУ, які зроблять коротшим наш шлях до Перемоги».

Читайте також: На захист України стануть натівські бойові машини піхоти CV-90 – Міноборони

Засновник волонтерської групи FRONT-ART Ігор Абрамович наголосив у свою чергу, що «підтримуючи подібні ініціативи, ми даємо шанс нашим «митцям фронту» не відволікатись на питання буденного забезпечення і зосереджуватись на більш глобальних викликах та стратегії захисту країни» та подякував усім партнерам, які допомогли втілити цей задум у реальність.

Фото: zn.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-