Відповіддю на підрив Каховської ГЕС мають стати дії, які гарантують цілісність ЗАЕС – Шмигаль

Відповіддю на підрив Каховської ГЕС мають стати дії, які гарантують цілісність ЗАЕС – Шмигаль

Укрінформ
Відповіддю на підрив Російською Федерацією Каховської ГЕС мають стати не слова занепокоєння, а конкретні дії, які гарантують цілісність і безпеку Запорізької АЕС та змусять агресора заплатити за свої злочини.

На цьому наголосив Прем'єр-міністр Денис Шмигаль, долучившись онлайн до відкриття зустрічі Ради ОЕСР міністерського рівня, передає Укрінформ із посиланням на Телеграм глави уряду.

«Розпочав із наслідків підриву росією Каховської ГЕС. Це злочин проти людства та екоцид. Тому Росія має отримати потужну та консолідовану відповідь. Не просто слова занепокоєння, а конкретні дії, які гарантують цілісність і безпеку Запорізької АЕС та змусять агресора заплатити за свої злочини», - зазначив Шмигаль.

Раніше Прем’єр-міністр Денис Шмигаль повідомив про те, що разом із генеральним секретарем Організації економічного співробітництва та розвитку Матіасом Корманном і міністром закордонних справ Великої Британії Джеймсом Клеверлі запустили Програму ОЕСР для України в межах початкового діалогу щодо вступу до Організації.

«Програма дозволить підтримати реформи, відбудову та відновлення України, а її реалізація відкриє шлях до Дорожньої карти щодо отримання членства в «клубі успішних країн». За останні пів року ми досягли значного прогресу в поглибленні співпраці з ОЕСР. У лютому Україна приєдналася до робочої групи ОЕСР з питань хабарництва, а в березні в Києві було відкрито Офіс зв’язку Організації», - підкреслив Шмигаль.

Читайте також: Гендиректор МАГАТЕ очолить місію на Запорізьку АЕС

Як повідомляв Укрінформ, російські війська 6 червня здійснили підрив Каховської ГЕС. Внаслідок підриву машинної зали зсередини станцію повністю зруйновано. На Херсонщині триває евакуація населення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-