Підрив Каховської ГЕС: Євросоюз направив Україні допомогу

Підрив Каховської ГЕС: Євросоюз направив Україні допомогу

Укрінформ
Європейський Союз, у відповідь на запит від України, мобілізує допомогу для населення, що постраждало внаслідок руйнації російськими загарбниками греблі Каховської ГЕС та руйнівної повені, що спричинили такі дії.

Як повідомляє Укрінформ, така інформація оприлюднена на сайті Європейської Комісії.

«Руйнація греблі в Новій Каховці в Україні призвела до руйнівних гуманітарних та екологічних наслідків. В той час, як триває евакуація постраждалого населення, Україна запросила міжнародну допомогу від ЄС у формі обладнання та механізмів для зусиль з полегшення ситуації. У відповідь ЄС негайно спрямував допомогу через Механізм цивільного захисту ЄС, зокрема, завдяки першим пропозиціям, що надійшли від Німеччини, Австрії та Литви», - йдеться у повідомленні.

Так, Німеччина виділила для України 5000 мобільних фільтрів для води та 56 генераторів, від Австрії надійшло 20 цистерн для води та 10 насосів для відкачування забруднених вод - і це обладнання вже доставляється в Україну. Литва й Німеччина запропонували обладнання для зведення притулків, включаючи намети, ліжка та ковдри.

Зазначається, що Координаційний центр ЄС із реагування на надзвичайні ситуації знаходиться у постійному контакті з рятувальними службами України для уточнення потреб на місцях та залишається напоготові до координації подальшої допомоги для України. Водночас, Офіс ЄС із гуманітарної допомоги в Україні проводить координацію з гуманітарними партнерами для швидкої відповіді на потреби людей, що постраждали від затоплення, включаючи надання продовольства та питної води.

Читайте також: Франція заявила, що готова допомогти Україні подолати наслідки руйнування греблі Каховської ГЕС

Як повідомлялося, вночі 6 червня російська армія підірвала дамбу Каховської ГЕС. На Херсонщині розпочали евакуацію населення з небезпечних місць, для яких є ризик затоплення внаслідок підриву Каховської ГЕС.

За фактом підриву окупантами Каховської ГЕС правоохоронці розпочали розслідування за статтею "екоцид". В Укргідроенерго заявили, що Каховська ГЕС повністю зруйнована і відновленню не підлягає.

Фото: Planet Labs

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-