Президент про підрив Каховської ГЕС: Світ має показати, що Росії не зійде з рук такий терор 

Президент про підрив Каховської ГЕС: Світ має показати, що Росії не зійде з рук такий терор 

Укрінформ
Заради власної безпеки світові варто показати зараз, що Росії не зійде з рук такий терор, який вона вчинила, підірвавши Каховську ГЕС.

Про це Президент України Володимир Зеленський сказав у своєму зверненні, передає Укрінформ.

«Увесь світ знатиме про цей російський злочин війни, злочин екоциду. Таке свідоме знищення російськими окупантами дамби та інших споруд ГЕС є екологічною бомбою масового ураження. Заради власної безпеки світові варто показати зараз, що Росії не зійде з рук такий терор»,- казав Зеленський.

Читайте також: Зеленський: Робимо все для забезпечення водою тих, хто отримував її з Каховського водосховища

Він подякував усім лідерам і державам, усім народам і міжнародним організаціям, які підтримали Україну й готові допомогти українцям.

Глава держави додав те, що Генеральний прокурор уже звернувся до Офісу прокурора Міжнародного кримінального суду, щоб залучити міжнародне правосуддя до розслідування підриву дамби.

«Говорив сьогодні з директором МАГАТЕ Гроссі, зокрема про те, що сталося із Каховським водосховищем, загальну ситуацію із Запорізькою атомною станцією. Закликав директора МАГАТЕ прямо й недвозначно засудити сьогоднішній російський теракт і до максимуму збільшити наші зусилля, щоб звільнити ЗАЕС. Домовилися про його візит в Україну.

Читайте також: Підрив Каховської ГЕС унеможливить постачання води у Крим - Данілов

Лише повне звільнення української землі від російських окупантів гарантуватиме, що таких терактів більше не буде. Росія використовує все що завгодно для терору – будь-які обʼєкти. Держава-терорист повинна програти», - додав Президент.

Як повідомляв Укрінформ, російські війська 6 червня здійснили підрив Каховської ГЕС. Внаслідок підриву машинної зали зсередини станцію повністю зруйновано.

Генеральний директор ПрАТ "Укргідроенерго" Ігор Сирота заявив, що Північнокримський канал внаслідок підрив Каховської ГЕС залишиться без води.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-