У Росії заочно заарештували кінопродюсера Роднянського

У Росії заочно заарештували кінопродюсера Роднянського

Укрінформ
Басманний районний суд Москви заочно заарештував кінопродюсера Олександра Роднянського та російського режисера і драматурга Івана Вирипаєва у справах про поширення «фейків» про армію.

Про це повідомляє Медіазоназ посиланням на картки справ на сайті суду, передає Укрінформ.

Засідання суду щодо обрання запобіжного заходу для продюсера та режисера пройшли 27 квітня. Арешт Роднянського був оскаржений наступного дня. Рішення у справі Вирипаєва набрало чинності 3 травня. Басманний суд опублікував картки справ лише 17 травня.

Видання також виявило, що МВС Росії оголосило Вирипаєва у федеральний розшук «за статтею КК».

Роднянський прокоментував у Телеграмі свій "арешт". «Мене й одного з найкращих російських драматургів та режисерів заарештували за те, що ми говорили правду про війну. Називали все своїми словами. А не брехливими бюрократичними конструкціями. Війну – війною. Воєнні злочини - воєнними злочинами. Агресію Росії – агресією Росії. Жодних СВО, "напади НАТО", "порятунку росіян"», - підкреслив продюсер.

Олександр Роднянський народився в Києві, він є засновником телекомпанії «1+1». Понад 20 років він був одним із найвпливовіших діячів російського кіно.

Читайте також: У Москві до 5 років засудили колумбійця у справі щодо «фейків» про російську армію

Після початку повномасштабного російського вторгнення в Україну Роднянський виїхав із Росії і відкрито висловлюється проти війни. У жовтні 2022 року Міністерство юстиції РФ оголосило його «іноземним агентом».

Драматург, режисер, актор театру та кіно Іван Вирипаєв уже кілька років живе та працює у Варшаві, донедавна він залишався одним із найпопулярніших драматургів у Росії. Він також виступає проти російського вторгнення в Україну.

 Фото: novyny.live

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-