Ткаченко поділився враженнями від перегляду фільму «Памфір»

Ткаченко поділився враженнями від перегляду фільму «Памфір»

Укрінформ
Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко радить українцям подивитися вітчизняну стрічку “Памфір”, яка зараз ще є у прокаті.

Як передає Укрінформ, про це Ткаченко повідомив у Телеграмі.

“Памфір. Український фільм, знятий ще до широкомасштабної війни - зараз ще в прокаті. Однозначно раджу встигнути подивитись. Сам нарешті встиг”, - написав Ткаченко.

Він додав, що костюми цього фільму скоро будуть представлені в музеї декоративного мистецтва в Пирогово.

За словами міністра, фільм уже зібрав схвальні відгуки і у Венеції, і в Торонто, і від понад 70 тисяч українців, які проголосували за нього квитками в кінотеатрах.

“Фільм наче затягує тебе емоційно вже через кілька хвилин перегляду, поки ти звикаєш до колориту та сюжету”, - поділився враженнями від стрічки очільник МКІП.

Він висловив подяку всій команді проєкту за деталі, підібрані характери акторів, сценографію, “картинку” та сенси.

“Хоча, виходячи з перегляду, задумуєшся. І це краща ознака гарного фільму. Чи то про слова головного героя - “не йди на компроміс з совістю”, чи то про подальшу долю його сина та родини, чи то про нашу державу. Втім, це художній твір - і він точно вартий вашої уваги”, - додав Ткаченко.

Читайте також: Фільм «Памфір» здобув нагороду на кінофестивалі у Клівленді

Як повідомлялося, “Памфір” є історією про міжособистісну та водночас суспільну боротьбу, мета якої - зберегти цілісності своєї родини та своїх кордонів, навіть попри нехтування загальнолюдськими моральними орієнтирами.

Події фільму розгортаються у західних областях України напередодні традиційного карнавалу Маланка. Режисером та автором сценарію є Дмитро Сухолиткий-Собчук.

Прем’єрний показ фільму відбувся у столичному кінотеатрі "Оскар" 22 березня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-