МКІП засуджує рішення Lionsgate випустити стрічку «Джон Вік 4» в російський прокат

МКІП засуджує рішення Lionsgate випустити стрічку «Джон Вік 4» в російський прокат

Укрінформ
МКІП засуджує рішення Lionsgate випустити стрічку «Джон Вік 4» з Кіану Рівзом у головній ролі в офіційний російський прокат.

Про це у Телеграмі повідомила пресслужба Міністерства культури та інформаційної політики, передає Укрінформ.

«Міністерство культури та інформаційної політики України рішуче засуджує рішення Lionsgate випустити стрічку «Джон Вік 4» в офіційний російський прокат. Абсолютно неприпустимо вести подвійну політику: заявляти про зупинення бізнесу з росією та одночасно виконувати існуючі контракти з росіянами, навіть якщо вони були укладені раніше», - йдеться в повідомленні.

Читайте також: За чотири вікенди прокату «Мавка. Лісова пісня» зібрала майже ₴100 мільйонів

У МКІП зазначили, що всі виручені від офіційних прем’єр в рф кошти майже напевно підуть на ракетні обстріли мирних українських міст та продовження російського терору проти українців, тому це мають усвідомлювати всі, хто планує повторити подібне рішення у майбутньому.

Керівництво відповідальної за франшизу фільму Lionsgate Motion Picture пояснило вихід стрічки у російський прокат «попередніми контрактами та зобов’язаннями, які потрібно було виконати».

Читайте також: Українська стрічка «Ми не згаснемо» отримала нагороду у Празі

Як повідомлялося, рік тому у відповідь на неспровоковане повномасштабне військове вторгнення рф в Україну світові кінокомпанії – Disney, Sony, Warner Bros., Universal, Paramount – скасували всі свої прем’єри фільмів у країні-терористі. Серед тих, хто відмовився від прокату фільмів в росії, була й одна з найбільших незалежних голлівудських студій Lionsgate.

Читайте також: Подоляк про заклики медведєва до піратства: рф завжди краде

Однак тиждень тому попри триваючий збройний конфлікт і загальний світовий бойкот стрічка «Джон Вік 4» з Кіану Рівзом в головній ролі подолала «культурну завісу» і офіційно з’явилася у російських кінотеатрах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-