Гурт «Хуртовина» презентував кліп на пісню «Дихай зі мною»

Гурт «Хуртовина» презентував кліп на пісню «Дихай зі мною»

Укрінформ
Гурт "Хуртовина" презентував відеокліп "Дихай зі мною", присвячений українцям, які відчули на собі вплив війни.

Захід відбувся в Медіацентрі Україна - Укрінформ.

"Ми з гуртом багато їздимо Україною, буваємо у шпиталях, їздимо до цивільних. Ми бачимо велику біду, яка прийшла до нашого народу з цією війною. Зокрема, людей, які втратили близьких - найголовніше, що в нас є. Саме так народилася наша пісня. Ми молимося Богу, щоб нещастя пройшли стороною наших близьких", - підкреслив композитор Артур Железняк.

Події кліпу розгортаються в лікарні та об'єднують в собі кілька новел, а саме: про родину, що очікує на малюка, про хвору дитину, яку доглядає мати в лікарні, про літню пару, де чоловік при смерті, про пораненого військового, якому медики рятують життя.

"У кліпі показане життя людини - від народження до смерті. Водночас там ідеться й про перемогу: саме військові уособлюють те, як життя долає смерть. Починати треба з малого: один врятований солдат на фронті - це вже велика перемога, за якою слідують інші, ще більші", - зазначив режисер-постановник кліпу Богдан Железняк.

Він додав, що кліп знімали протягом 12 годин в київській лікарні у межах одного поверху. Декорацій не будували - у відео показано справжнє медичне приладдя. Також, за його словами, з деяким реквізитом допоміг 7-й пологовий будинок. У кліпі взяли участь українські актори, зокрема, Віктор Швець, Сергій Комаровський та Наталія Скрябіна.

Читайте також: Гурт «Без обмежень» презентував нову пісню

"Грати страждання та смерть зараз дуже складно, але ми як актори намагалися зробити це правдиво, чесно", - підкреслила Скрябіна.

Під час презентації композитор зауважив, що проєкт "Хуртовина", окрім гурту, включає однойменний благодійний фонд і кінопродакшн, який випустив вже кілька фільмів та кліпів.

"Ми створюємо власний кіноальманах, антологію, зв'язану темами війни, материнства й патріотичними надбаннями. Весь наш контент спрямований на українську авдиторію для підняття бойового духу", - пояснив режисер.

Читайте також: Гурт «The Rasmus» заспівав українською разом з Kalush Orchestra

Як повідомлялося, гурт "Хуртовина" відомий патріотичними піснями та короткометражним фільмом про російсько-українську війну "Ма".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-