У Мукачеві відкрили виставку «Німецький колорит»

У Мукачеві відкрили виставку «Німецький колорит»

Фото
Укрінформ
У Мукачеві відкрили виставку живопису та декоративно-прикладного мистецтва «Німецький колорит» .

Про це повідомляється у Фейсбуці Мукачівської міської ради, передає Укрінформ.

У Мукачеві відкрили виставку живопису та декоративно-прикладного мистецтва «Німецький колорит» / Фото: Мукачівська міська рада

Експозиція представлена у місті з ініціативи Миколаївського обласного німецького центру та громадської організації «Німецька молодь Закарпаття».

"На першому поверсі Палацу культури й мистецтв - колекція фоторобіт «Один день із життя Катеріненталь». Тут представлені матеріали з приватної колекції Ангеліни Шардт, члена президії Ради німців України, віцепрезидента Асоціації німців України і артдиректора Ради німців України, які розповідають про історію її сім’ї", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, експонати знайомлять глядача з архівними матеріалами та сімейними реліквіями, з життєвим шляхом родини декількох поколінь. Зацікавленість викликають документи, світлини різних часів, вітальні картки, альбоми з віршами та присвятами, поштовими марками, особисті речі, «бабусині» вишиті серветки, килими тощо. Вражає авторська майстерність та краса представлених робіт.

Читайте також: «Весна переможного року»: в Ужгороді відкривають благодійну виставку художниці з Харкова

Також на виставці представлено колекцію художніх листівок на тему «Традиції та свята» та колекцію розписаних тарілок, на яких зображені німецькі мотиви та колорит талановитої мукачівської художниці Оксани Метзгер і роботи «Школи третього віку», де вона є керівником.

В міськраді повідомляють, що традиційно, із благодійною місією збору коштів на ЗСУ, а саме для 105 батальйону 63 механізованої бригади, частина представлених на виставці робіт може бути придбана, гроші перерахують на ЗСУ.

Читайте також: «Розстріляне відродження»: у Житомирі - виставка світлин, створених штучним інтелектом

До складу Мукачівської тергромади входять кілька населених пунктів, де раніше і дотепер проживають етнічні німці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-