«Весна переможного року»: в Ужгороді відкривають благодійну виставку художниці з Харкова

«Весна переможного року»: в Ужгороді відкривають благодійну виставку художниці з Харкова

Укрінформ
В Ужгороді відкривають благодійну виставку художниці з Харкова Соні Морозюк "Весна переможного року", половину коштів від продажу картин віддадуть на 128-му бригаду.

Про це повідомили у Фейсбуці Закарпатської ОВА, передає Укрінформ.

"В Ужгороді стартує благодійна художня виставка «Весна переможного року», де свою колекцію з понад 30 робіт презентує харків’янка Соня Морозюк. Картини мисткині, котра, зокрема, відома як авторка стінопису в Києві «Що крутіше, ніж сім'я в 44 млн?», відвідувачі зможуть придбати" - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що половину коштів від продажу робіт та 100% вартості квитків на виставку спрямують на підтримку бійців нашої 128-ї бригади.

Запрацює експозиція в Закарпатському обласному художньому музеї ім. Й. Бокшая.

«Мистецтво завжди відповідає на виклики часу, й українські митці перебувають на передовій культурного фронту», – зазначив директор департаменту культури ОВА Євген Тищук.

З його слів, художниця, яка своєю творчістю розповідає світу правду про незламність і боротьбу українців, уперше презентує роботи на Закарпатті. До того ж, за словами самої Соні Морозюк, це буде її перша музейна виставка.

Читайте також: У Києві відкрилася виставка з унікальними артефактами битви під Кумейками

Креативна директорка мисткині Дарія Буряченко зазначила, що вони дуже раді новим колабораціям і тому, що останні гарно відкликаються у людей.

До реалізації арт-проєкту також приєднаються партнери – керівниця благодійної організації «Yarema Foundation» Ольга Ярема та представниця БФ «H0pe.ua» Олена Диченко.

Виставка розпочнеться триватиме протягом двох тижнів.

Фото: Закарпатська ОВА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-