У США в ніч на понеділок пройде церемонія вручення кінопремії «Оскар»

У США в ніч на понеділок пройде церемонія вручення кінопремії «Оскар»

Укрінформ
У Лос-Анджелесі (США) у ніч проти понеділка відбудеться церемонія вручення премії "Оскар" – нагороди Американської академії кінематографічних мистецтв і наук.

Подія, яка традиційно збирає головних зірок світового кіно, відбудеться вже у 95-ий раз, передає кореспондент Укрінформу.

Церемонія вручення "Оскарів" - це завжди грандіозне та яскраве шоу, з інтригами та сюрпризами.

Премію вручатимуть у 23 номінаціях. Найпрестижнішими вважаються, зокрема, нагороди за найкращий фільм, найкращому режисерові, найкращим акторам і актрисам, які зіграли головні та другорядні ролі.

Крім того, Академія відзначає сценаристів, звукорежисерів, операторів, монтажерів, дизайнерів, гримерів, композиторів і багатьох інших фахівців.

Лідером за кількістю номінацій на 95-му "Оскарі" є стрічка "Все завжди й одразу», яка може виграти 11 нагород.

Церемонія офіційно розпочнеться о 17:00 за місцевим часом (о 2 ночі за Києвом) й проходитиме у знаменитому кінотеатрі “Долбі”.

Читайте також: Режисер номінованого на «Оскар» фільму «Будинок зі скалок»: Відчуваю, що ми вже переможці

Як повідомлялося, Американська академія кіномистецтва, як і торік, відмовила в онлайн-виступі Президента України на церемонії вручення премії "Оскар".

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба назвав це рішення лицемірством, особливо з огляду на те, що одним із головних претендентів на перемогу в номінації "Найкращий фільм" є антивоєнна стрічка.

Від початку повномасштабної війни рф проти України Президент Володимир Зеленський виступав, серед іншого, на церемоніях вручення "Золотого глобуса", "Греммі" та на відкритті Берлінського кінофестивалю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-