Режисер номінованого на «Оскар» фільму «Будинок зі скалок»: Відчуваю, що ми вже переможці

Режисер номінованого на «Оскар» фільму «Будинок зі скалок»: Відчуваю, що ми вже переможці

Укрінформ
Режисер документального фільму “Будинок зі скалок”, номінованого на кінопремію "Оскар", Сімон Леренґ Вільмонт вважає, що здобути перемогу буде важко, але всі задіяні на зйомках фільму вже є певним чином переможцями.

Про це він сказав у інтерв’ю Укрінформу.

“Я гадаю, що нам буде дуже важко перемогти, бо у нас не так багато грошей на маркетинг й інші речі. Але певним чином я відчуваю, що ми вже переможці. Цього року в номінації зібрали просто дивовижну колекцію документальних фільмів. Нам вдалося знайти кошти, щоб привезти Маргариту й Ольгу з фільму, а також Азада й Олену, щоб вони розділили з нами цей досвід. І знаєте, просто маючи можливість поділитися з ними цим досвідом, я відчуваю, що ми вже переможці”, - зазначив режисер.

На його думку, якщо хтось і заслуговує "нагороди за своє життя, то це діти та ці вихователі, і вони гідні номінації”.

Вільмонт пояснив, що назва “Будинок зі скалок” виникла тому, що кожен з дітей уособлює дім, який розпався, але всі вони несуть із собою частинку свого дому.

“Тепер діти зібралися під одним дахом, разом, і це схоже на нову форму домівки, яка складається з багатьох різних домівок. У цьому й полягає ідея назви”, - сказав він.

Читайте також: На кінофестивалі Артдокфест у Ризі відзначили два українські фільми

Як повідомлялося, “Будинок зі скалок” є спільним виробництвом України, Данії, Швеції та Фінляндії за підтримки Держкіно України. Картина розповідає про українських дітей із неблагополучних родин, які живуть у дитячому будинку в тимчасово захопленому росіянами Лисичанську Луганської області.

Це другий знятий в Україні фільм данського режисера та сценариста Сімона Леренґа Вільмонта.

Церемонія вручення премії Американської академії кіномистецтв "Оскар-2023" відбудеться 12 березня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-