Кулеба назвав лицемірством відмову Зеленському у виступі на «Оскарі»

Кулеба назвав лицемірством відмову Зеленському у виступі на «Оскарі»

Укрінформ
Глава МЗС України Дмитро Кулеба назвав лицемірством рішення не запрошувати для виступу Президента України Володимира Зеленського на церемонію вручення "Оскара", де одним із головних претендентів на перемогу в номінації "найкращий іноземний фільм" є антивоєнна стрічка.

Як передає Укрінформ, про це Кулеба заявив в інтерв’ю німецькому видання BILD am SONNTAG.

"Я думаю, що якщо "На Західному фронті без змін" отримає "Оскар" як найкращий іноземний фільм, а Президенту Зеленському, який воює, керує країною, бореться у найбільшій в Європі війні з часів Другої світової війни, не дозволять виступити на "Оскарі", то кращого прикладу лицемірства топменеджерів і продюсерів у кіноіндустрії ви не знайдете", - сказав він.

Кулеба зазначив, що не сумнівається в якості фільму та не піддає сумніву те, що він гідний премії "Оскар".

"Я не ставлю під сумнів якість фільму. Я просто кажу: люди, якщо ви збираєтеся нагородити фільм про війну і не розумієте, що саме тоді, коли ви п'єте шампанське, одягаєте красиві сукні та діаманти, хтось інший не хоче чути реальну історію з війни, яка відбувається тут і зараз, то з вами щось не так", - заявив глава українського МЗС.

BILD нагадує, що раніше Американська академія кіномистецтва відхилила виступ Президента України на церемонії вручення премії – як і минулого року. Це викликало ажіотаж і дискусії, у т.ч. чи пов’язано це якось з кольором шкіри. Було вказано на те, що продюсер "Оскара" Вілл Пакер відмовив Зеленському виступити минулого року і раніше нібито висловив занепокоєння, що агресивна війна в Україні привертає увагу в Голлівуді лише тому, що її жертвами стали люди з білим кольором шкіри, а війни і конфлікти з небілими жертвами ігноруються.

Читайте також: Режисер номінованого на «Оскар» фільму «Будинок зі скалок»: Відчуваю, що ми вже переможці

Як повідомлялося, з початку повномасштабної війни рф проти України Президент України Володимир Зеленський виступав, серед іншого, на церемоніях вручення "Золотого глобуса", "Греммі" та на відкритті Берлінського кінофестивалю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-