Львівські митці на уламках ракет створили картини, які продадуть на благодійному аукціоні

Львівські митці на уламках ракет створили картини, які продадуть на благодійному аукціоні

Фото
Укрінформ
Вісім художників розмалювали артефакти війни, які згодом продадуть на аукціоні. За виручені кошти художники планують придбати безпілотний авіаційний комплекс «Валькірія» для ЗСУ.

Про це у Фейсбуці повідомила Львівська обласна рада, передає Укрінформ.

Зголосилися взяти участь у такому незвичайному пленері митці Мечислав Малавський, Олена Жеребецька, Ольга Луковська, Сергій Міхновський, Ігор Бонішко, Олександр Дворський, Марта Луків та Ярослава Попович.

«Безпілотники «Валькірія» виробляє в Україні проєкт Армія SOS. Також виробник тренує наших бійців та навчає операторів цих БПЛА. Маємо намір за партнерства з фондом Сергія Притули зібрати кошти та купити таку «пташку» для наших воїнів. Тож 17 грудня у Львові відбудеться благодійний аукціон «Миколай для ЗСУ», де можна буде придбати ці та інші дивовижні мистецькі роботи, а також ще інакші лоти, пов’язані з дуже-дуже знаковими людьми в Україні», - розповідає організатор аукціону, депутат Львівської обласної ради Захар Миляник.

На уламках гільз ворожих снарядів розцвіли квіти, прилетіли ангели, з’явилися вулиці і кам’яниці міста Лева, і навіть ляльки-мотанки.

Долучився до збору та розмалювання воєнних уламків і директор Львівського палацу мистецтв Юрій Візняк.

«Не перемогти народ, який над смертю творить життя, який на уламках ракет малює квіти. А ті квіти знову стають оберегами, які рятують і бережуть наших військових», - зазначив Візняк.

Читайте також: У Токіо до Дня ЗСУ відкрили виставку плакатів українського художника Тітова

Як повідомляв Укрінформ, «Валькірія» - це недорогий, стійкий до атак противника засіб ведення розвідки та коригування артвогню вітчизняного виробництва.

Фото: Львівська облрада

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-