Ткаченко: МКІП прагне зберегти цілісність Довженко-Центру та його колекції

Ткаченко: МКІП прагне зберегти цілісність Довженко-Центру та його колекції

Укрінформ
Міністерство культури та інформаційної політики (МКІП) прагне зберегти цілісність Довженко-Центру та його колекції.

На цьому очільник МКІП Олександр Ткаченко наголосив в інтерв'ю  «Українській правді», передає Укрінформ.

«Нас турбує насамперед збереження спадщини, бо там є частина, яка присвячена музею, архіву. І саме цілісність інституції, наскільки я розумію, хвилювала громадськість першочергово. І забезпечення цілісності інституції, перевірка, зокрема, наявності колекції – це важлива складова, яка безпосередньо вже стосується міністерства», - сказав він.

Міністр також висловив сподівання, що домовленості про зупинення реорганізації Центру, публічно підтверджені Держкіно, будуть виконані. Водночас установа зможе отримати статус національної.

Ткаченко підкреслив, що Довженко-Центр не підпорядковується МКІП, а дискусія, розгорнута навколо інституції, виявилася комунікаційною проблемою, де міністерство «залишилося крайнім». Ці обставини зумовили участь МКІП у вирішенні подальшої долі установи.

«Розказуєш-розказуєш, що Довженко-Центр не у нашому підпорядкуванні, а на нас все одно несеться. Довелося зустрітися з Мариною Кудерчук, з Оленою Гончарук і знайти точки дотику, щоб ситуацію, яка склалася, привести до тями», - зауважив міністр.

Читайте також: Марина Кудерчук, голова Держагентства України з питань кіно

Як повідомляв Укрінформ, на ініційованій Ткаченком нараді 15 листопада були розроблені кроки для врегулювання ситуації навколо Довженко-Центру.

План дій, зокрема, передбачав: зупинення реорганізації Довженко-Центру у наявний спосіб, реорганізацію його в державну інституцію, що працюватиме за профілем як музей та архів; призначення прозорого конкурсу на посаду директора Центру, збереження фондів і музею у наявному статусі, проведення повноцінного держаудиту, надання установі статусу національного центру, створення міжвідомчої робочої групи для експертної оцінки музейних цінностей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-