Міжнародний кінофестиваль «Бруківка» назвав переможців

Міжнародний кінофестиваль «Бруківка» назвав переможців

Відео
Укрінформ
Кам’янець-Подільський міжнародний кінофестиваль «Бруківка» назвав переможців другого етапу благодійного марафону українського і міжнародного кіно на підтримку Збройних сил.

Як передає Укрінформ, про це організатори фестивалю повідомили у Фейсбуці.

«Починаючи з 8 липня до 18 листопада, в рамках Міжнародного кінофестивалю «Бруківка» в місті Кам’янець-Подільський проходив другий етап благодійного марафону українського і міжнародного кіно в підтримку Збройних сил України. Відбулось 8 тематичних вечорів кіно в кінотеатрі «Дружба», мистецькому просторі «Арт Сховище», конференц-залі готелю «7 Днів» та палаці Орловських в селі Маліївці, на яких за підтримки режисерів та глядачів було зібрано понад 55 тисяч гривень», - йдеться у повідомленні.

Глядачі та оргкомітет фестивалю визначили переможців другого етапу благодійного марафону українського та міжнародного кіно. Так, гран-прі в номінації «Короткометражний документальний фільм про війну в Україні» здобула стрічка «Фортеця Маріуполь. Останній день на Азовсталі» (режисери Юлія Гонтарук та Дмитро «Орест» Козацький, Україна).

Кращими короткометражними ігровими фільмами про війну в Україні стали «Закрита» (режисер Влад Романщак, Україна) та «Втеча з пекла» (Богдан Волох, Україна), а кращим короткометражним ігровим фільмом – стрічка «Черевички неношені» (Анна Кішко, Україна).

У номінації «Кращий повнометражний ігровий фільм» перемогла стрічка «Коли час став гучнішим» (Конні Коккіа, Канада/США), нагороду в номінації «Кращий повнометражний документальний фільм» здобув фільм «Між небом та горами» (Дмитро Грешко, Україна), а кращими повнометражними документальними фільмами про війну в Україні стали «ХУЙЛО. ВІЙНА В УКРАЇНІ» (Хоакім М. Віла, Іспанія) та «Ярик-розбійник» (Юрій Пупирін, Україна)

Кращим українським короткометражним документальним фільмом став «Об’єднані вогнем» (Володимир Мазуренок, Україна), кращим міжнародним короткометражним документальним фільмом» – «Трішечки раю» (Анджей Ціхоцкі, Польща), кращим короткометражним документальним фільмом про війну в Україні» – «Фортеця Маріуполь. Орест» (Юлія Гонтарук, Україна), кращими українськими анімаційними фільмами – «Ігнат» (Устин Данчук, Україна) та «ТРОЯ» (Андрій Науменко, Україна), кращим міжнародним анімаційним фільмом – «Очне яблуко» (Анна Ямамото, Японія).

У номінації «Краща соціальна реклама про війну в Україні» перемогла «Скринька Пандори: російсько-українська війна 2022» (Софія Рудь, Україна), переможцем у номінації «Краще українське музичне відео про українських захисників» стали Ілона Тихонюк та гурт «Dit.Sound» з композицією «Я буду поруч» (Володимир Мазуренок, Україна), а кращим міжнародним музичним відео про українських захисників» став гурт «Dezerter» - «IDI» (А. Нонім, Польща).

Спеціальну відзнаку кінофестивалю «Бруківка» за вагомий внесок в розвиток українського незалежного кіно на міжнародній фестивальній арені отримали стрічки «What'a'Bucket» (режисер Сергій Пудіч) та «DON'T OWN IT» (Роман Перфільєв).

Читайте також: Український фільм «Клондайк» здобув нагороди на кінофестивалях у Туреччині та Греції

Спеціальними відзнаками кінофестивалю «Бруківка» за підтримку міжнародної діяльності незалежних кінематографістів Кам'янця-Подільського в 2022 році нагороджені народний депутат Ігор Марчук і міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко

Спеціальну відзнаку за збереження, популяризацію, відстоювання та боротьбу за майбутнє національної кіноспадщини України отримав незламний колектив «Довженко-центру», а спеціальну згадку-відзнаку за кращий фільм, створений дітьми – стрічка «Лабіринт часу» (Олександр Раренко та Хотинський будинок народної творчості та дозвілля).

Загалом від початку п’ятого Міжнародного кінофестивалю «Бруківка», що триває з березня, зібрали понад 300 тис. грн. на підтримку ЗСУ і показали понад 250 робіт із 40 країн світу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-