У Херсоні відбулася найбільша крадіжка культурних цінностей з часів Другої світової – Ткаченко

У Херсоні відбулася найбільша крадіжка культурних цінностей з часів Другої світової – Ткаченко

Укрінформ
У Херсоні відбулася найбільша крадіжка культурних цінностей російськими загарбниками з часів Другої світової війни.

Про це сказав міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко в ефірі телемарафону, передає Укрінформ.

"Стосовно цінностей, які були вкрадені, хотів би підкреслити, що ми маємо справу з найбільшою крадіжкою з часів Другої світової війни. Але так само треба наголосити, що ми маємо справу з найбільшою евакуацією цінностей, яка була здійснена з часів Другої світової. Тому що десятки тисяч експонатів були евакуйовані і знаходяться в безпечних містах", - сказав Ткаченко.

Також він зазначив, що при відході з Херсона армія рф зруйнувала телевізійну вежу, але переважна більшість херсонців вже отримує інформацію з телебачення та радіо. Крім того, вже відновлено друк газети.

"Це важливо, тому що херсонці протягом дев'яти місяців були позбавлені легкого доступу до інформації з України. Найбільше враження від Херсона - це самі люди. Це надзвичайно надихає, бо переважна більшість людей були в системі спротиву, не співпрацювали з окупантами. І дуже були раді побачити повернення української влади. І це дає сподівання і надію, що найближчим часом ми все владнаємо та відбудуємо", - наголосив міністр.

Читайте також: На Херсонщині російські військові вкрали близько 15 тисяч музейних експонатів

Як повідомляв Укрінформ, 11 листопада Українські сили оборони повернули під контроль над Херсоном. Місто було захоплене росіянами на початку березня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-