У Кореї вперше пройде український кінофестиваль - що покажуть

У Кореї вперше пройде український кінофестиваль - що покажуть

Укрінформ
У Південній Кореї вперше покажуть українські фільми у межах благодійного кіномарафону CinemAid Ukraine Charity Film Marathon.

Про це повідомляє пресслужба Державного агенства з питань кіно, передає Укрінформ.

Як зазначається, стрічки українського виробництва демонструватимуться у південнокорейській столиці Сеулі 15-20 листопада. Урочисте відкриття заходу відбудеться у приміщенні Корейського кіноархіву.

Програма включає стрічки "Толока" Михайла Іллєнка, "Щедрик" Олесі Моргунець-Ісаєнко, "DZIDZIO Контрабас" Олега Борщевського, "11 дітей з Моршина" Аркадія Непиталюка.

Співорганізатором першого українського кінофестивалю в Кореї стала компанія TRA Media. Як зазначив її президент Дже-ман Чой, його компанія вперше надала корейським глядачам українські стрічки через канал TVA Plus.

Читайте також: Шевченківська премія-2023: оголосили твори-претенденти

"Сподіваюсь, що корейська аудиторія дізнається про українську історію та культуру, переглядаючи українські фільми, оскільки іноземці дізналися та полюбили Корею, переглядаючи корейські фільми та дорами. Також я бажаю, щоб цей захід сприяв активізації культурного обміну і зміцненню відносин між нашими двома країнами", - наголосив він.

CinemAid Ukraine Charity Film Marathon – це серія показів українського кіно за кордоном на підтримку України. Благодійний кіномарафон ініційований Держкіно спільно з Українською кіноакадемією, Асоціацією "Дивись українське!", Українською кіноасоціацією, ГО "УкрКіноФест", ГО "Спілка підприємців теле та кіноіндустрії", ГО "Нарешті", КП "Київкінофільм", БО БФ "Двері", ГО "Центр розвитку креативних індустрій".

Головне фото: фільм "11 дітей із Моршина"

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-