В Україні запустили соцмережу літературних подкастів LitCom

В Україні запустили соцмережу літературних подкастів LitCom

Укрінформ
Спілка письменників презентувала українську соціальну мережу LitCom, яка спеціалізується на подкастах про українські та зарубіжні книжки.

У межаж проєкту відбудеться онлайн - голосування за найкращий літкаст конкурсу "КрутезнеЗНО". Про це Укрінформу повідомили у Національній спілці письменників.

"LitCom, як й інші соціальні мережі, пропонує користувачам використовувати вже звичні для життя в соцмережах форми спілкування – від світлин до коротких повідомлень, що розповідають іншим про інтелектуальне дозвілля. При цьому LitCom зосереджений на можливості створення та просування літкастів, покликаних знайомити з книжками як українських, так і зарубіжних авторів і видавництв. У жовтні 2022 року застосунок LitCom став доступний на AppStore та Google Play.", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Маск розповів про подальшу політику Twitter

Зазначається, що кожен користувач нової соцмережі, яка є повністю українською розробкою, може самостійно створити аудіоканал, через який розміщуватиме подкасти з літератури. Наразі вже у межах проєкту запущено бібліотеку для допомоги у підготовці до ЗНО, де представлено класичні твори української літератури, зокрема, Григорія Сковороди, Івана Котляревського й Тараса Шевченка, а також доробок сучасних авторів, серед яких Софія Андрухович, Оксана Забужко й Марія Матіос.

"На старті LitCom та Всеукраїнський конкурс КрутеЗНО вже запустили безкоштовну шкільну бібліотеку літературних подкастів. 128 літкастів, записаних голосами українських учнів, учителів, книжкових блогерів і навіть прискіпливих читачів на понад 70% творів зі шкільного курсу української літератури, що внесені до ЗНО, – це повноцінна шкільна бібліотека в додатку LitCom, що стала доступною кожному", - повідомляє Спілка.

Читайте також: Підписання закону про заборону російських книжок покладе край тіньовому ринку - директор "Фоліо"

До 10 листопада 2022 року на LitCom триває онлайн-голосування за найкращі літкасти конкурсу КрутеЗНО: 10 переможців одержать по 10 тисяч гривень за літкаст. Для інших учасників підготовлені призи від партнерів конкурсу, зокрема, від видавництв “Комора” й ВСЛ, Київського театру юного глядача, українського бренду одягу “Зelo”, школи сучасної літературної індустрії та комунікацій Litosvita, амбасадорки конкурсу Алли Мазур.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-