МКІП проведе захід-роз’яснення щодо перенесення памʼяток радянської спадщини - Ткаченко

МКІП проведе захід-роз’яснення щодо перенесення памʼяток радянської спадщини - Ткаченко

Укрінформ
Наступного тижня Міністерство культури та інформаційної політики проведе публічний захід для розʼяснення щодо перенесення памʼяток радянської спадщини.

На цьому наголосив міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко на брифінгу у Кіровоградській ОВА, передає Укрінформ.

"Буквально вчора у нас було засідання ради при Мінкульті, куди входять відомі історикознавці, культурологи, і буквально сьогодні мають бути надруковані на сайті Мінкульту рекомендації з приводу памʼятників. Тобто, це фахова точка зору. Наступного тижня ми зробимо публічний захід стосовно розʼяснення щодо перенесення памʼяток", - сказав очільник МКІП.

Він висловив думку, що памʼятки, які пропагують радянську тоталітарну спадщину чи російські наративи, але мають культурну чи історичну цінність, можливо, у деяких регіонах слід "організовувати у парки радянських тоталітарних речей чи російського імперського минулого".

Під час зустрічі в ОВА з представниками культурної спільноти Кропивницького міністр наголосив, що МКІП має намір відпрацювати нові алгоритми функціонування культурної складової у воєнний час.

Читайте також: МКІП закликає відповідально ставитися до збереження історичного середовища України

“У нас три головні завдання: збереження культурних цінностей, підтримка культурної сфери та розвиток освіти у цій галузі», - сказав він.

Під час робочої поїздки Олександр Ткаченко має намір відвідати низку закладів культури, зокрема привітати із 140-річчям утворення першого українського професійного театру.

Фото: Мирослава Липа

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-