Стрічка «Назовні» Журби перемогла на Берлінськиму кінофестивалі про права людини

Стрічка «Назовні» Журби перемогла на Берлінськиму кінофестивалі про права людини

Укрінформ
Документальний фільм Ольги Журби "Назовні" отримав премію The Willy Brandt Documentary Film Award for Freedom and Human Rights з-поміж 10 заявлених фільмів.

Про це повідомляє пресслужба Державного агентства з питань кіно на сторінці у Фейсбуці, передає Укрінформ. 

"Премія в галузі документального кіно за свободу та права людини вшановує досягнення Віллі Брандта як федерального канцлера та лауреата Нобелівської премії миру, а також підтримує видатних кінематографістів, чиї роботи є прикладом цінностей Брандта: свободи, справедливості та солідарності", - йдеться у повідомленні.

Відомство зазначає, що дебютна повнометражна стрічка режисерки розповідає історію хлопця Роми, який 13-річним юнаком перебував на барикадах Майдану, а у 18 намагається вижити в маленькому кримінальному провінційному містечку.

За словами генерального директора фестивалю Вольфрама Хоппенштедта, "фільм зроблено з величезною кінематографічною майстерністю", яка "відправляє нас в особисту подорож з її героєм, який живе поза соціумом, змушуючи сповідувати надію на порятунок до останньої хвилини".

Читайте також: Український фільм «Клондайк» отримав відзнаку журі на Бельгійському кінофестивалі

Відомство інформує, що фільм створено за підтримки Держкіно, в копродукції трьох країн: України (кінокомпанія Moon Man), Нідерландів (Tangerine Tree) та Данії (Final Cut for Real). Церемонія нагородження відбулася 21 жовтня в межах Берлінського кінофестивалю про права людини, що тривав із 13 до 23 жовтня 2022 р.

Берлінський кінофестиваль про права людини ініційований гуманітарною організацією Action Against Hunger і проводиться щорічно, з 2018 року. Фестиваль зосереджується на потужних історіях з усіх куточків світу, що розповідають про наявний стан прав людини.

Фото: Держкіно

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-