Українські стрічки «Бачення метелика» та «Терикони» - у списку переможців Warsaw Film Festival

Українські стрічки «Бачення метелика» та «Терикони» - у списку переможців Warsaw Film Festival

Укрінформ
Переможцями «Одеса-Варшава: український конкурс», що відбувся в межах 38-го Варшавського кінофестивалю, стали чотири стрічки, вироблених за участі України.

Про це повідомляє пресслужба Державного агентства з питань кіно передає Укрінформ.

«Найкращий український повнометражний ігровий фільм – повнометражний дебют Максима Наконечного «Бачення метелика». Стрічку створено в копродукції України, Чехії, Хорватії та Швеції, українським виробником є компанія TABOR Production, продюсери – Ліза Сміт та Дар'я Бассель. Фільм створено за підтримки Держкіно», - йдеться в повідомленні.

Крім того, кращим документальним фільмом визнано «Терикони» Тараса Томенка, який виробила українська компанія ІнсайтМедіа. Спродюсурували роботу Володимир Філіппов, Алла Овсяннікова, Андрій Суярко й Олександр Коваленко. Заразом спеціальну згадку журі документального конкурсу отримала стрічка Володимира Тихого «День українського добровольця», створена в копродукції з Польщею.

Згідно з повідомленням, приз Екуменічного журі отримала польсько-українська стрічка «Тато», яку зрежисерувала Анна Маліжевська.

«Це міноритарний копродакшн України та Польщі, створений за підтримки Polish Film Institute та Держкіно. З українського боку виробником фільму є компанія FAMILY PRODUCTION, продюсер – Анастасія Буковська», - підкресює відомство.

Водночас у Держкіно зауважили, що журі ухвалило рішення не вручати відзнаку за найкращий український короткометражний фільм режисеру та продюсеру Даріушу Яблонському, сценаристці Ілони Лепковській та продюсерці Іванні Дядюрі.

Читайте також: Документальний фільм «Євродонбас» починає покази за кордоном

Як повідомлялося, що протягом 20 -21 жовтня у в межах 38-го Варшавського міжнародного кінофестивалю відбулася низка заходів, спрямованих на підтримку України та українських митців за участі, зокрема, радника-посланника Посольства України в Польщі Олега Куця, директора Варшавського кінофестивалю Стефана Лаудіна, а також директора Польської кіноакадемії продюсерів Даріуша Яблонського й голови виробничого відділу Польського інституту кіномистецтва Каміли Моргіш.

Варшавський кінофестиваль щорічно відбувається на початку жовтня у столиці Польщі та має на меті представляти нові фільми світового, європейського та польського кінематографу.

Фото: Держкіно

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-