В Україні попри війну продовжують працювати понад 11 500 бібліотек

В Україні попри війну продовжують працювати понад 11 500 бібліотек

Укрінформ
До Всеукраїнського дня бібліотек Міністерство культури та інформаційної політики підготувало статистику про роботу цих установ.

Про це повідомляє пресслужба МКІП у Телеграмі, передає Укрінформ.

"Попри воєнний стан бібліотеки залишаються осередком нашої духовності та культурної ідентичності. Дякуємо кожному та кожній, хто оберігає наш літературний спадок", - йдеться у повідомленні.

МКІП зазначає, що станом на 1 січня 2022 року публічних бібліотек було 14 511, у серпні їхня кількість скоротилася до 11 558 закладів.

Читайте також: Народ, який читає і шанує книгу, не перемогти - Ткаченко

Також повідомляється, що загальний бібліотечний фонд України налічує 193,4 млн примірників документів. До 26 235 бібліотекарів за 2021 рік українці зверталися 91,8 млн разів - онлайн ті офлайн. Загалом, згідно зі статистикою, у "книгосховищах" зареєстровано 9,2 млн осіб.

Міністерство підкреслює, що бібліотеки активно долучалися до суспільного життя, зокрема, організували 14,9 млн заходів.

Наразі відомо, що пошкоджень та руйнувань зазнали 358 об'єктів, переважна більшість яких - у Донецькій області (31%), у Київській - (21%) , Миколаївській - (13%) та Харківській - (11%).

Читайте також: Україна презентує власний стенд на книжковому ярмарку у Франкфурті

Як повідомлялося, Президент Володимир Зеленський подякував бібліотекарям, які зараз працюють заради перемоги й тримають культурний фронт.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-